Συγκρατημένα αισιόδοξη η Ιεράπετρα για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ - Όλες οι συνεντεύξεις

9:56 π.μ. - Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
09:02 π.μ. - Πέμ, 23/56/2017
Image: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Ιεράπετρα για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ - Όλες οι συνεντεύξεις

Κρίσιμες συναντήσεις για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα

Με τις εξελίξεις στο σημαντικό θέμα του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα ασχολήθηκε η πρωινή εκπομπή του ΗΧΩ 99,8 «Καλημέρα Λασίθι» μετά και την απόφαση που πάρθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  να τεθούν στη διάθεση του Δημάρχου οι παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων ως ένα όπλο πίεσης στην προσπάθεια να ενταχθεί το Τμήμα στο φετινό μηχανογραφικό 
 
Αρχικά η δημοσιογράφος κα Μαρία Τσαγκαράκη συνομίλησε με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, -Δημιουργική Συνεργασία-  κ. Γιώργο Προϊστάκη ο οποίος δήλωσε. 
 
Η αντίδραση ήταν άμεση στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρήθηκε από όλους ότι είναι ένα μέτρο πίεσης οι διάθεση των παραιτήσεων όλων μας για να μπορέσουμε να πιέσουμε ώστε να επαναλειτουργήσει το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα. Φάνηκε από τις συναντήσεις που έκανε ο Δήμαρχος ότι δίνεται λύση στο οικονομικό μέρος του θέματος. Αναμένουμε την ενημέρωση από τον Δήμαρχο που ήταν στην Αθήνα ώστε να δούμε συντονισμένα τις επόμενες κινήσεις. 

 


Ο κ. Μ. Μαχαιράς επικεφαλής της παράταξης Πολίτες εν Δράσει 
Είναι κρίσιμες οι ώρες και θεωρούμε ότι η διάθεση των παραιτήσεών μας ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο απέναντι στην τοπική κοινωνία  που έχει αγωνιστεί για το ΤΕΙ.  Είναι  επίσης θετικό ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διαθέσει οικονομικούς πόρους για να λειτουργήσει το Τμήμα. Περιμένουμε τις οριστικές εξελίξεις μετά και τις συναντήσεις του Δημάρχου. Ελπίζω και αγωνιώ και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα λεπτό να πάει χαμένο. Ο πρόεδρος στις δηλώσεις του δεν ήταν ξεκάθαρος και δεν άφησε να εννοηθεί ότι ήταν στους πρωταρχικούς τους στόχους η λειτουργία του τμήματος, σημείωσε ο κ. Μαχαιράς και πρόσθεσε οτι θα έπρεπε στη συνεδρίαση που γίνεται στο ΤΕΙ να υπάρχει αντιπροσωπεία απο την Ιεράπετρα.

 


Η κα Ελένη Βλάσση επικεφαλής της παράταξης  Ενωμένη Ιεράπετρα υποστήριξε ότι τελικά όπως φαίνεται ο ένας πετάει τις ευθύνες στον άλλο.  Πρέπει  να παραιτηθούν και οι πολιτικοί παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση , η  κοροϊδία ότι υπάρχει πολιτική βούληση να λειτουργήσει το Τμήμα αλλά τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στο μηχανογραφικό , πρέπει  να σταματήσει. Γιατί θα έπρεπε τώρα να τρέχουμε θα έπρεπε αφού υπάρχει πολιτική βούληση να είχε δοθεί λύση. Η Ιεράπετρα βρίσκεται στο περιθώριο για μια ακόμη φορά και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να υπάρξει πολιτική πίεση από όλες τις πλευρές για να καταφέρουμε τον στόχο και εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι θετικό και αυτό που επιθυμεί η κοινωνία.