Στόχος οι «εξαγωγές» κρητικού τυριού... μέσα στην Κρήτη!

5:52 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
05:03 μ.μ. - Πέμ, 16/52/2017
Image: Στόχος οι «εξαγωγές» κρητικού τυριού... μέσα στην Κρήτη!

Σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα αγροτικά μας προϊόντα και να προωθηθούν στα ξενοδοχεία του νησιού μας αλλά και στα δίκτυα διανομής όπως τα σούπερ μάρκετ

Οργανώνεται και φέτος το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων από τα Επιμελητήρια της Κρήτης το οποίο θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.
 
Για 6η συνεχή χρονιά  τα Επιμελητήρια της Κρήτης  ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν την τοπική αγροτική παραγωγή και τον ποιοτικό τουρισμό .
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά και μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο το Επιμελητήριο Ηρακλείου τιμήθηκε για το θεσμό αυτό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα και απέσπασε βραβείο στην κατηγορία «Special Μentions and Grand Jury Prize»  στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Βραβείων  Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη  είναι πάρα πολλοί αυτοί που συμμετέχουν κάθε χρόνο γιατί έχουν δει σημαντικά αποτελέσματα. Έχουν κλείσει συμφωνίες και έχουν μεγαλώσει το μερίδιό τους στην αγορά.
 
«Φέτος θα αναδείξουμε και το Κρητικό τυρί» με στόχο τις «εξαγωγές» μέσα στην Κρήτη . Να κόψουμε το ρεύμα των εισαγόμενων προϊόντων» αναφέρει ο ίδιος .
 
«Έχουμε οργανώσει με τέτοιο τρόπο τις συναντήσεις ώστε όσοι συμμετάσχουν, θα ξέρουν από πριν πότε είναι τα ραντεβού τους.» τονίζει ο κ. Αλιφιεράκης επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή:
165 παραγωγοί και μεταποιητές,
70  όμιλοι ξενοδοχείων
15 δίκτυα διανομής
 
Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.
 
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του 6ου Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις όπως διαγωνισμό μαγειρικής με προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί στους Σεφ (για πρώτη φορά φέτος), Έκθεση προϊόντων και Γευσιγνωσία.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι έγιναν περισσότερες από 8.000 συναντήσεις παραγωγών/μεταποιητών και ξενοδόχων/ διευθυντών ξενοδοχείων και εκπροσώπων δικτύων διανομής.
 
Τέλος να αναφέρουμε ότι το Παγκρήτιο Φόρουμ  το οποίο θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των Ξενοδόχων Κρήτης και άλλων φορέων ενώ και φέτος μετέχουν δικά τους περίπτερα οι Δήμοι της Κρήτης.
 
Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος μετέχουν με δικά τους περίπτερα και τα υπόλοιπα 3 Επιμελητήρια της Κρήτης.
 
Ελένη Στάθογλου
Πηγή: ekriti.gr