Στους δρόμους οι παραγωγοί των «Μπλόκων» της Κρήτης

11:43 π.μ. - Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
11:06 π.μ. - Παρ, 29/43/2018
Image: Στους δρόμους οι παραγωγοί των «Μπλόκων» της Κρήτης

Διεκδικητικό το πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε Ηράκλειο και Χανιά

«Ζωτικής σημασίας οι απαιτήσεις μας για την επιβίωση μας» είπε στον 98.4 ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος.
 
Στους δρόμους για άλλη μία φορά βγαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόγοι των Μπλόκων στην Κρήτη. 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Κίνησης Χανίων σήμερα στην Εφορία με αιτήματα την Άρση των φορολογικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγρότες. Την Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Αφορολόγητο πετρέλαιο και Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατώτατες εγγυημένες τιμές, να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να μην ισχύσουν οι περικοπές που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ 2014-2020. Να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις εξισωτικές αποζημιώσεις. Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
 
Μπλόκο στο Κόμβο των Πεζών αύριο το πρωί στις 10 πμ -Σάββατο 30 Ιούνη- από τους Αγροτικούς Συλλόγους Καζαντζάκη, Ηρακλείου, Αστερουσίων και τις Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, Αρκαλοχωρίου. 
Στα αιτήματά και τους φόβους τους η μετακύληση χρεών της «Ένωσης Πεζών» από το «ξεπάγωμα» του δανείου, σε μικρομεσαίους παραγωγούς της περιοχής. Η Άρση των φορολογικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγρότες. Κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις. Άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής, να προχωρήσουν μελέτες για μικρότερα αρδευτικά έργα σε όλες τις περιοχές που έχουν ανάγκη.
 
 
neakriti.gr