Stop από την Αρχαιολογία στις εργασίες εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Επισκοπή

8:51 π.μ. - Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Παρ, 22/51/2020
Image: Stop από την Αρχαιολογία στις εργασίες εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Επισκοπή

Μηνυτήρια αναφορά για διαμόρφωση δρόμων χωρίς άδεια

Τη δική της άποψη για το θέμα των ανεμογεννητριών στην Επισκοπή Ιεράπετρας μετά και τη διαμαρτυρία πολιτών την Τετάρτη έξω από την εφορία αρχαιοτήτων Λασιθίου δίνει μιλώντας στο Ηχώ 99,8 η προϊσταμένη κα Χρύσα Σοφιανού. Όπως είπε η εταιρία έχει άδεια εγκατάστασης του αιολικού πάρκου στην περιοχή. Ως υπηρεσία έλεγξαν εάν εφαρμόστηκε ο όρος που προέβλεπε τη μη διάνοιξη νέων δρόμων και τη μη διαμόρφωση υφιστάμενων.

Πρόσθεσε πως ενώ είχε υποβληθεί αίτημα στην υπηρεσία το οποίο στάλθηκε για εξέταση στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείο Κρήτης. Πριν συζητηθεί το αίτημα αυτό και πριν βγει η απόφαση, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι έγινε διαπλάτυνση σε κάποια σημεία του δρόμου που οδηγεί προς τον χώρο της επένδυσης. Ελήφθη λοιπόν απόφαση διακοπής των εργασιών κατασκευής του αιολικού πάρκου αυτή τη στιγμή και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Λασιθίου. Η απόφαση έχει σταλεί και στην Αστυνομία προκειμένου να ελέγξει εάν πράγματι οι εργασίες σταμάτησαν.

Το ποια θα είναι η εξέλιξη στο θέμα εάν θα συνεχιστούν οι εργασίες και με ποιο τρόπο αυτό δεν το γνωρίζουμε και έχει να κάνει και με το πως θα κινηθεί η εταιρία. Το αιολικό πάρκο έχει άδεια για να στηθεί. Οι ανεμογεννήτριες χωροθετούνται στο όριο του αρχαιολογικού χώρου, που είναι απλός κηρυγμένος χώρος για να προστατευτούν κάποιες αρχαιολογικές θέσεις. Δεν είναι Α΄ Ζώνη. Αυτό σκεφτόμαστε να το κάνουμε στο μέλλον. Να ορίσουμε Α΄ ζώνες στην περιοχή που σημαίνει ότι αυτές θα είναι αδόμητες, είπε μεταξύ άλλων η κα Σοφιανού.

Ακούστε εδώ αναλυτικά την κα Σοφιανού:

-

hxonews
hxonews