Στον «αέρα» το ΟΣΔΕ

11:35 π.μ. - Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Τρί, 23/35/2021
Image: Στον «αέρα» το ΟΣΔΕ

Στον πάγο οι ενισχύσεις των παραγωγών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η πρωτοφανής ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των εκκρεμοτήτων έχει οδηγήσει σε αδυναμία τον ΟΠΕΚΕΠΕ να λειτουργήσει, με τις όποιες επιπτώσεις σε βάρος των παραγωγών. Με αυτή την κατάσταση παραμένουν σε στάση αναμονής οι όποιες κορωνοενισχύσεις. Μέχρι αυτή την ώρα, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την έναρξη της υποβολής της ΕΑΕ 2021. Η σημαντική υποχρέωση αυτή των παραγωγών, προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, και να δηλώσουν τις καλλιέργειές τους βρίσκεται στον «αέρα». Στα μέχρι σήμερα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων δεν έχει ανακοινωθεί η πιστοποίησή τους, με την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφετέρου δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί να έχουμε τελικά στη διάθεσή μας, για την ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου και απαιτητικού έργου, λιγότερο από 40 ημέρες από τη στιγμή που η όλη διαδικασία απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαΐου σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία. Να τονίσουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό η διαδικασία είχε ήδη αρχίσει και επιπλέον τους αυξημένους κανόνες ασφάλειας λόγω της πανδημίας.

Καλούμε το ΥΠΑΑΤ να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης του έργου και να προχωρήσει στην πιστοποίηση των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων.