Στον Υπουργό σήμερα ο Μιχελαράκης για τα προβλήματα στην εστίαση

9:47 π.μ. - Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022
09:02 π.μ. - Πέμ, 17/47/2022
Image: Στον Υπουργό σήμερα ο Μιχελαράκης για τα προβλήματα στην εστίαση

Πως σχολιάζει ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο

Νέα μέτρα θα ισχύουν από το ερχόμενο Σάββατο για τους εμβολιασμένους που θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν την έξοδο τους, χωρίς περιορισμούς, σε μεγάλες ή μικρές παρέες στα τραπέζια αλλά και όρθιοι με μουσική, χωρίς ωράριο.

Για τους ανεμβολίαστους παραμένει σε ισχύ η επίδειξη Rapid test και ότι θα κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά ως 18 ετών θα εισέρχονται στους χώρους εστίασης με self test

Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Εμμ. Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι όλη αυτή η κατάσταση με τις συνεχείς αλλαγές έχουν κουράσει τόσο τις επιχειρήσεις που προσπαθούν κάθε φορά να προσαρμοστούν αλλά και τον κόσμο.

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες πέρα από το να εφαρμόσουν κάθε φορά τα μέτρα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες , στις αυξήσεις των πρώτων υλών, με το ενεργειακό κόστος να είναι ένα μεγάλο αγκάθι καθώς έχει διπλασιαστεί και μάλιστα αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Υπάρχουν αντιδράσεις για όλα αυτά όπως αυτή που έγινε σε έξι πόλεις πανελλαδικά με καταστηματάρχες να προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρία στα Επιμελητήρια και για μια ώρα από τις 6-7 δούλευαν με κλειστά τα φώτα.

Σήμερα μάλιστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο όπου ως κλάδος θα καταθέσουν τις προτάσεις του με κυρίαρχο αυτό της παράτασης πληρωμής της επιστρεπτέας

Κλείνοντας, ο κ. Μιχελαράκης είπε ότι αύριο είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχης Κρήτης οπότε αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος Αντιπεριφερειάρχης εστίασης.