Στον τοίχο οι πυρόπληκτοι

9:12 π.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016
09:06 π.μ. - Πέμ, 30/12/2016
Image: Στον τοίχο οι πυρόπληκτοι

Συνθλίβονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της κυβερνητικής αναλγησίας

Απέναντι από τον αδυσώπητο τοίχο της γραφειοκρατίας έχουν βρεθεί οι 110 Ιεραπετρίτες πυρόπληκτοι οι οποίοι, ενώ αποδεδειγμένα έχασαν τις περιουσίες τους στην πυρκαγιά της 21ης Απριλίου, τώρα τους λένε ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης επέμεινε ότι, εφόσον δεν έχουν ασφαλιστεί στον ΕΛΓΑ, δεν γίνεται να αποζημιωθούν.
 
Έκανε τη δήλωση απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος φέρνει συνέχεια το θέμα στη Βουλή, όσο το Υπουργείο Οικονομικών δεν του απαντά εγγράφως στην σχετική επερώτηση που έκανε στις 28 Απριλίου.
 
 Το παράδοξο είναι ότι και ο κ. Μπόλαρης αναγνώρισε  το δίκαιο της υπόθεσης, το δίκιο που πνίγει τους 110 παραγωγούς κηπευτικών της Ιεράπετρας. Παραδέχτηκε επίσης ότι η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα.  Αλλά και αυτός οχυρώθηκε πίσω από το ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα του επέτρεπε να προβεί σε κάποιες ενέργειες. Έτσι παρέπεμψε το θέμα στη  Διεύθυνση Αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών.