Στον ΗΧΩ σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής muay thai Παντελής Σαμπροβαλάκης και ο προπονητής του Θάνος Καραλής

12:47 π.μ. - Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016
12:10 π.μ. - Τετ, 19/47/2016
Image: Στον ΗΧΩ σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής muay thai Παντελής Σαμπροβαλάκης και ο προπονητής του Θάνος Καραλής

Το MuayThai αποκαλείτε ο «βασιλιάς» της όρθιας μάχης

Η Ιεράπετρα έχει το παγκόσμιο πρωταθλητή της στις πολεμικές τέχνες! Ο 15χρονος Παντελής Σαμπροβαλάκης που προπονείται σκληρά εδώ και 2 χρονιά στη σχολή Team Thanos με δάσκαλο τον Θάνο Καραλή, στο άθλημα του MuayThai, κατάφερε να βγει τρίτος στο κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλανδή τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβριου. Τι είναι το MuayThai; Είναι μια πολεμική τέχνη που έχει ιστορία 2500 χρονιά και που στην στην οποία επιτρέπονται χτυπήματα με τα 8 άκρα του σώματος μας. Από ειδικούς του χώρου το MuayThai αποκαλείτε ο  «βασιλιάς» της όρθιας μάχης. Σιγουρά θα έχετε ακουστά το kick boxing, φανταστείτε λοιπόν ότι εδώ η δυσκολία είναι διπλάσια! Το επίπεδο των αγώνων που συμμετείχε ο Παντελής μας είναι το κορυφαίο στο κόσμο. Οι συμμέτοχες έφτασαν τα 800 άτομα και ο Παντελής μας κατάφερε να ξεχωρίσει στην κατηγορία των 63,5 κιλών. Ειδικά στον προτελευταίο του αγώνα η επίδοσή του ξεσήκωσε τους θεατές (παρευρισκόμενους και διαδικτυακούς) με πολλούς να αναρωτούνται από που είναι αυτός ο νεαρός Έλληνας! 
Για να φτάσει σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο χρειάστηκε πάρα πολύ σκληρή προπόνηση που πραγματοποιούσε με τον δάσκαλό του (2-3 φορές τη μέρα).



Οι προπονήσεις ξεκινούσαν με πολλά χιλιόμετρα τρέξιμο κάθε μέρα, βάρη και εξοντωτική προπόνηση εξειδικευμένης αγωνιστικής τεχνικής. Πέρα από αυτά, χρειάστηκε να ταξιδέψει σε Αθήνα και Πελοπόννησο όπου και προπονήθηκε με άλλους αθλητές ανάλογου επιπέδου για να πραγματοποιήσει ρεαλιστική προσομοίωση στο τι τον περιμένει στους αγώνες. Επίσης, χρειάστηκε να αγωνιστεί πολλές φορές εντός Ελλάδος οπού και  απέδειξε ότι έχει το επίπεδο να αγωνιστεί με τα χρώματα της γαλανόλευκης και δίκαια έφτασε τελικά στο παγκόσμιο  μετάλλιο. Να σημειωθεί δε ότι στο δρόμο για το χρυσό έχασε με 28-27 , γεγονός που δείχνει το ποσό κοντινή σε επίπεδο ήταν η τελευταία του μάχη. 
Το μέλλον; λαμπρό ! Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για πολλούς συμμαθητές του στη σχολή. Οι αγώνες φέτος θα είναι πολλοί για όλους! Καλή επιτυχία Ιεράπετρα!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα Team Thanos στο Facebook.

Ακούστε τους εδώ



Δείτε εδώ το βίντεο του αγώνα