Στον απόηχο της επίσκεψης Χατζηδάκη στη Χρυσή η Κοζυράκη στον Ηχώ 99,8

11:56 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Παρ, 12/56/2020
Image: Στον απόηχο της επίσκεψης Χατζηδάκη στη Χρυσή η Κοζυράκη στον Ηχώ 99,8

Η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μ. Κοζυράκη μιλάει για τη νήσο Χρυσή

Στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη στην νήσο Χρυσή Ιεράπετρας και της σύσκεψης στο Ηράκλειο σχετικά με το ειδικό διαχειριστικό σχέδιο , η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Μαρία Κοζυράκη μιλά στον Ηχώ 99,8 για τα αποτελέσματα και τις ενέργειες που δρομολογούνται από εδώ και στο εξής. Αρχικά σχολίασε την πικρία που εκφράστηκε από τον προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Μανώλη Συλιγάρδου σε συνέντευξη του στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η υπηρεσία εκπροσωπήθηκε από τον Γενική Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης όπως άλλωστε έγινε αντίστοιχα με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Εν συνεχεία η κα Διοικήτρια ανέφερε ότι δίνεται ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο ώστε να κατατεθούν προτάσεις από φορείς ή υπηρεσίες επί του σχεδίου. Αναμένονται και οι προτάσεις από το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας. οι προτάσεις αυτές θα προωθηθούν για τροποποιήσεις βελτιώσει, διορθώσεις με στόχο εάν είναι εφικτό το σχέδιο να εφαρμοστεί ήδη από τη φετινή χρονιά. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση όσον αφορά ήπιες και εύκολα υλοποιήσιμες δράσεις.

Η κα Κοζυράκη αναφέρθηκε ακόμη στην προστασία του κεδρόδασος, τη φύλαξη του νησιού, την απομάκρυνση των ξενικών ειδών βλάστησης, την αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση και άλλα τονίζοντας ότι έγκαιρα θα πρέπει να παρεμβάσεις για να διασωθεί το νησί και να μπορούμε να το απολαμβάνουμε και τα επόμενα χρόνια.