Στον Αντιπεριφερειάρχη ο Δήμαρχος για το θέμα της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου Ιεράπετρας

4:29 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
04:10 μ.μ. - Πέμ, 24/29/2024
Image:  Στον Αντιπεριφερειάρχη ο Δήμαρχος για το θέμα της λειτουργίας του  πυρηνελαιουργείου Ιεράπετρας

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του δήμου :

Συνάντηση με θέμα τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο μεταξύ  του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Ανδρουλάκη  και του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη ο οποίος συνοδευόταν από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Γεώργιο Μαράκη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Για τα αποτελέσματα αυτής, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι, όπως διαφαίνεται υπάρχει  φως στο τούνελ σε ένα θέμα που προβληματίζει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας. Οι υπηρεσίες και  οι υπηρεσιακοί παράγοντες έθεσαν το θέμα από την αρχή της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου,  τις άδειες και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ώστε να λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση έχει ήδη επιβληθεί ένα πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στις  80.000€. Ο ιδιοκτήτης δείχνει ενδιαφέρον να τηρήσει τη νομοθεσία  ώστε η δραστηριότητά του να μη δημιουργεί προβλήματα.

Από την πλευρά μου τόνισα ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και ότι ο κόσμος της Ιεράπετρας υποφέρει από τη λειτουργία του. Ξεκαθάρισα δε,  ότι είμαστε υπέρ των επιχειρηματικών δράσεων αρκεί να μην επηρεάζουν, πρωτίστως, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την 1η  Δεκεμβρίου με τη δέσμευση του ιδιοκτήτη ότι δεν θα λειτουργήσει εάν δεν έχει εγκαταστήσει συγκεκριμένες συσκευές οι οποίες θα λύσουν ή θα ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα.

Παρακολουθούμε αν όλα όσα προβλέπονται  εφαρμοστούν, διαφορετικά θα γίνουν οι απαιτούμενες καταγγελίες από το Δήμο ώστε να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό  να βρούμε επιτέλους μία λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια την Ιεράπετρα, κατέληξε ο Δήμαρχος.