Στον ανακριτή για να απολογηθεί ο ποινικολόγος, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

9:39 π.μ. - Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Δευ, 17/39/2024
Image: Στον ανακριτή για να απολογηθεί ο ποινικολόγος, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του είναι ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη το Σάββατο και κρατείται για ενδοοικογενειακή βία

Κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του είναι ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη το Σάββατο και κρατείται για ενδοοικογενειακή βία. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ποινικολόγος αναμένεται να επιμείνει στον αρχικό ισχυρισμό του ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε πέφτοντας από τη σκάλα του σπιτιού τους. Ωστόσο, ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγό του, στην καταγγελία του στην αστυνομία, βάσει της οποίας ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του, αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι πειστικός, καθώς είναι σαφές από την εξέταση που έγινε ότι τα σοβαρά τραύματά της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Η σύζυγός του, επίσης γνωστή δικηγόρος, δεν έχει κάνει μήνυση εις βάρος του, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει, ωστόσο βάσει της κατάθεσης του γιατρού, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι τη χτύπησε ο σύζυγός της, ενώ φέρεται να έχει δεχθεί να εγκατασταθεί το panic button στο τηλέφωνό της.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου, οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείες υποχρεούνται να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες, που δεν μπορούν να τους μηνύσουν ή να τους κάνουν αγωγή.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος δικηγόρος είχε μηνυθεί και από την πρώην σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία το 2017. Για την υπόθεση έχει ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο του δικηγόρου ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσός.

efsyn.gr