"Στολίδι" για το Μύρτος η δανειστική βιβλιοθήκη που εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη

12:35 μ.μ. - Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Τρί, 10/35/2023
Image: "Στολίδι" για το Μύρτος η δανειστική βιβλιοθήκη που εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη

Ο Β. Φραγκιαδάκης και η Μ. Καπαράκη μιλούν στον Ηχώ για το όλο εγχείρημα και τις παράλληλες εκδηλώσεις

Μία ομάδα εθελοντών από το Μύρτος με πολύ μεράκι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο και κόπο, και με την συνεργασία και βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου Ιεράπετρας, «στήσαμε» την δική μας, την Μυρτιανή δανειστική βιβλιοθήκη. Με χαρά και ευχαρίστηση την εγκαινιάζουμε την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2023.

Με την γενναιοδωρία πολλών φίλων και γνωστών – όχι μόνο από το Μύρτος, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή - συγκεντρώσαμε εκατοντάδες βιβλίων στην δημοτική αίθουσα Εμμανουήλ Δασκαλάκη που μας παραχώρησε ο Δήμος Ιεράπετρας και η Κοινότητα Μύρτου.

Στην ευχάριστη αυτή βραδιά, ο συντοπίτης μας, φιλόλογος, ποιητής και μουσικός, Νικόλας Ευαντινός, με τους συνεργάτες του θα μας ταξιδέψουν σε ένα όμορφο και μορφωτικό περίπατο «στης ποίησης την μουσική»!

Δράσεις:

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη θα δώσει μεγάλη έμφαση σε μορφωτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις για το ευρύ κοινό και προπάντων για τα νέα παιδιά, τους δασκάλους τους και γονείς τους .

hxonews

“Ο κόσμος γύρω μας”

Την Κυριακή, 15, Ιανουαρίου, 2023 στις 7:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Ε. Δασκαλάκη, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την ζωντανή, διασκεδαστική και παράλληλα μορφωτική παράσταση, «Ο Κόσμος γύρω μας» Μια παράσταση για παιδιά από 6 – έως 96 ετών!!!!

Η συναρπαστική αυτή παράσταση χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα απεικονίζει τους νόμους της φύσης και πώς αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας.

Οι θεαματικές επιδείξεις των αρχών του νερού, του αέρα, της θερμότητας της βαρύτητας της ατμοσφαιρικής πίεσης κλπ. είναι τόσο διασκεδαστικές όσο και εκπαιδευτικές, και με ένα κερί, ένα μπαλόνι, ένα ποτήρι νερό, ένα αυγό κλπ.; αποκαλύπτουν τα μυστικά και τη μαγεία της φύσης και προετοιμάζουν σήμερα τους επιστήμονες του αύριο!!!!

Η παράσταση καλλιεργεί την αγάπη για τη φύση και οξύνει την περιέργεια και την απορία στα παιδιά και υπενθυμίζει στους ενήλικες τις συναρπαστικές πτυχές του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Μέσα από το παιγνίδι, την διασκέδαση και την εμπειρία η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν περαιτέρω τον φυσικό μας κόσμο με ανοιχτό πνεύμα και περιέργεια και να επιδιώξουν και να απολαύσουν τη μελέτη και την εξερεύνηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Η παράσταση αυτή, με τίτλο “Science Factory”, με τον Βαγγέλη Φραγκιαδάκη προβλήθηκε στην Ολλανδική Τηλεόραση για δύο χρόνια.

hxonews