Στοίχημα η καθαριότητα στα θερμοκήπια για να προστατευτούμε από την ίωση της καστανής ρυτίδωσης

11:31 π.μ. - Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Τρί, 01/31/2020
Image: Στοίχημα η καθαριότητα στα θερμοκήπια για να προστατευτούμε από την ίωση της καστανής ρυτίδωσης

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8 για τη διαχείριση των απορριμμάτων που απασχολεί τους παραγωγούς

Τοποθετήθηκε κοντέινερ για περισυλλογή χαρτοκιβωτίων και πλαστικών δίσκων των φυτωρίων στην περιοχή Στόμιου στη Ν. Ανατολή (απέναντι από την εξαγωγή Ζαχαριαδάκη) με στόχο να μπει μια τάξη σε ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τους παραγωγούς. Η αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 καλώντας τους αγρότες να δεματιάζουν και τα χαρτοκιβώτια και τα δισκάκια για να επιτυγχάνεται η ρίψη της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας συσκευασιών μέσα στο κοντέινερ. Τονίζοντας ότι το κοντέινερ είναι αυστηρά για χαρτοκιβώτια και δισκάκια και όχι για φελιζόλ. Αναλόγως πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες, εάν δηλαδή στο κοντέινερ πετούν κάποιοι και άλλα απορρίμματα, θα τοποθετηθούν και άλλα περισσότερα γιατί σίγουρα το ένα δεν είναι αρκετό. Είναι όμως ένα βήμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να εκλείψουν εικόνες του παρελθόντος. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό προστατεύεται και το περιβάλλον αλλά και τα ίδια τα θερμοκήπια και οι καλλιέργειες από ιώσεις όπως αυτή της καστανής ρυτίδωσης.

Για τα υπόλοιπα υλικά πχ φελιζόλ θα γίνει οργάνωση ώστε να γίνει περισυλλογή και σε αυτό το υλικό, σε συνεργασία με τους προμηθευτές. Για τα πλαστικά νάιλον, οροφής και απολύμανσης, γίνεται ήδη περισυλλογή από δυο ιδιώτες που έχουν κάνει σύμβαση με εταιρίες που διαθέτουν νάιλον, είπε η αντιδήμαρχος ευχαριστώντας στο σημείο και τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο για τη συνεργασία ώστε να επιλυθούν διάφορα θέματα.

Σε ότι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα αλλά και οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την καθαριότητα είπε ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το 28423 40410.

Σχολίασε τέλος απαράδεκτες εικόνες με σκουπίδια και άλλα ογκώδη αντικείμενα έξω από κάδους όπως αυτή στους κάδους που είναι τοποθετημένοι έξω από το Δημαρχείο όπου κάποιος πέταξε το καζανάκι και τη λεκάνη της τουαλέτας του τις προηγούμενες ημέρες.

hxonews Φώτο από τον διαδικτυακό φίλο Δ.Π. 
Φώτο από τον διαδικτυακό φίλο Δ.Π. 

-