Στο ΥΠΕΞ για τους εργάτες γης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

6:20 μ.μ. - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022
06:11 μ.μ. - Παρ, 18/20/2022
Image: Στο ΥΠΕΞ για τους εργάτες γης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά με στοιχεία για την οικονομική ζημία που δημιουργείται στους παραγωγούς λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών

Με τον Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Ιωάννης Γαϊτάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το πρόβλημα της έλλειψης των εργατών γης και η ανάγκη επιτάχυνσης των προβλεπόμενων διαδικασιών στις ελληνικές πρεσβείες αναφορικά με τη μετάκλησή τους.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά με στοιχεία για την οικονομική ζημία που δημιουργείται στους παραγωγούς λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, καθώς αφενός οι απαραίτητες αγροτικές εργασίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και αφετέρου η συγκομιδή των προϊόντων πραγματοποιείται πλέον με δυσκολία

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε: «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και για όλη την αλυσίδα που στηρίζουν (έμποροι, δημοπρατήρια, μεταφορείς, καταναλωτές κ.α.). Ζητάμε την απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης των εργατών γης και την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και ειδικά στις Ελληνικές Πρεσβείες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στη δυσλειτουργία όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη μετάκληση των εργατών γης. Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών πρέπει να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης δίνοντας τάχιστα λύση. Οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο βλέποντας τους κόπους τους να χάνονται λόγω της γραφειοκρατίας και της δυσκαμψίας των Υπηρεσιών του ελληνικού κράτους».