Στο τραπέζι οι προτάσεις για το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης

2:40 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017
02:11 μ.μ. - Πέμ, 09/40/2017
Image: Στο τραπέζι οι προτάσεις για το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης

Επείγουσα συνάντηση για τα αναπτυξιακά θέματα του Ηρακλείου συγκαλείται σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους και τους δημάρχους του νομού ακόμα 40 θεσμικοί και επαγγελματικοί φορείς του Ηρακλείου.
 
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, και σύμφωνα με την πρόσκληση, θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Οι δεκάδες φορείς έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να τεθούν επί τάπητος τα αναπτυξιακά θέματα της περιφερειακής ενότητας. Μεταξύ άλλων έχουν κληθεί ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, οι εκπρόσωποι της ΔΥΠΕ, των διευθύνσεων Εκπαίδευσης, του ΟΛΗ, των εμπόρων και βιοτεχνών, ο αερολιμενάρχης, οι εκπρόσωποι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των ΚΤΕΛ, των ξενοδόχων, του ΕΚΑΒ, των δικηγόρων κτλ.
 
Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης  θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου υπό την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο. 
 
Η προπαρασκευαστική σύσκεψη έχει οριστεί για σήμερα Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. 
 
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, την άρνησή του να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύσκεψη ανακοίνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΕ Μιχάλης Κριτσωτάκης απαντώντας στην επείγουσα πρόσκληση της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κάνοντας λόγο για επιλεκτικές προσκλήσεις και για «φιέστα» του αναπτυξιακού συνεδρίου.  
 
Πηγή: efsyn.gr