Στο τραπέζι οι επαναληπτικές Πανελλαδικές - Πιθανόν να μην καταργηθούν

9:34 π.μ. - Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Κυρ, 03/34/2017
Image: Στο τραπέζι οι επαναληπτικές Πανελλαδικές - Πιθανόν να μην καταργηθούν

Το ενδεχόμενο να μην καταργηθούν τελικά οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Οπως ανέφερε χθες η πολιτική ηγεσία, με αφορμή τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, «εξετάζουμε το θέμα της διενέργειας των επαναληπτικών εξετάσεων αφού προκύπτουν -φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές- σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».
Κόντρα στο υπουργείο Παιδείας
Με «μπλοκάρισμα» των διαδικασιών των πανελλαδικών εξετάσεων απειλούν οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, εάν ο υπουργός επιμείνει στον «διαμορφωθέντα ενιαίο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας».
Ο Σύλλογος ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε τακτές κυλιόμενες δίωρες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία και στάσεις εργασίας. ΟΙ εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία να αποσύρει τον διαμορφωθέντα ενιαίο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, διότι γίνεται εν αγνοία τους και γιατί, όπως λένε, δεν ξέρουν εάν διασφαλίζονται όλες οι οργανικές θέσεις στην ΚΥ και η οργανικότητα των θέσεων στις περιφερειακές διευθύνσεις.
«Εσείς φοβάστε ότι με το οργανόγραμμα μπορεί να μετακινηθείτε στην Αλεξανδρούπολη» απάντησε ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παντής στους διοικητικούς υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας και τους διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει καθώς, όπως είπε, μέσα από το οργανόγραμμα θα απαγορεύεται η μετακίνηση των υπαλλήλων χωρίς τη δική τους συναίνεση.
 
Πηγή: ethnos.gr