Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο Δήμος για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Ιεράπετρας

11:59 π.μ. - Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017
11:07 π.μ. - Πέμ, 13/59/2017
Image: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας  θα προσφύγει ο Δήμος για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Ιεράπετρας

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέλυσε στον Ηχώ fm 99,8 ο πρόεδρος κ. Ηλίας Νταραράς

Προ ημερησίας έγινε λόγος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε προ ημερών στην Ανατολή και όσοι τοποθετήθηκαν εξήραν την προσπάθεια όλων για την κατάσβεση και τη συμβολή των ελικοπτέρων  για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσεις και θα φροντίσουν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο άρδευσης.  
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και οι εξελίξεις στη νήσο Χρυσή με τον κ. Νταραρά να επισημαίνει ότι  αυτό που χρειάζεται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στο νησί είναι η σύσταση   ένας φορέας διαχείρισης  που υπεύθυνος και αρμόδιος θα είναι ο Δήμος σε συνεργασία με τις λοιπές υπηρεσίες. Διευκρίνισε ότι η εκμίσθωση καντινών και παραλιών φέτος στο νησί δεν  ήταν αρμοδιότητα του δήμου, ο δήμος έχει αρμοδιότητα για την καθαριότητα.
 
Επίσης συζητήθηκε το θέμα του ΙΚΑ ΕΦΚΑ Ιεράπετρα που σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου υποβαθμίζεται από διεύθυνση σε τμήμα. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν η διευθύντρια του υποκαταστήματος, ο πρόεδρος του σωματείου και εργαζόμενοι που ενημέρωσαν το σώμα. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή  στον Υπουργό με το αίτημα να παραμείνει  Διεύθυνση στην Ιεράπετρα διαφορετικά θα προσφύγουν στο συμβούλιο της Επικρατείας. Θα γίνει επίσης προσπάθεια συνάντησης με τον Υπουργό.
Τέλος ο κ. Νταραράς αναφέρθηκε στο θέμα της εναπόθεσης  των φυτικών υπολειμμάτων  μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ λέγοντας ότι υπάρχει συνεννόηση με ιδιώτη ο οποίος κάνει τις ενέργειες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις προκειμένου να μεταφέρονται εκεί.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με έργα που προγραμματίζει η δημοτική αρχή,  ΚΔΑΠ ΑμεΑ, 7ο Νηπιαγωγείο, διαμόρφωση της οδού Ουρανίας Παπαϊωάννου κ.α.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Η. Νταραρά: