Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές - Τι έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη

10:24 π.μ. - Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018
10:10 π.μ. - Κυρ, 07/24/2018
Image: Στο Σίσι μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές - Τι έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη

Αρχαιολόγοι από 120 χώρες του κόσμου στο Σίσι για τη μεγάλη ανασκαφή

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές στην Ελλάδα, με τους συμμετέχοντες στην ανασκαφή να ανέρχονται σε 120 από διάφορες χώρες του κόσμου.
 
Ο λόγος για τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Μπούφος στο Σίσι, ο οποίος θα είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη, από τις 11 έως τις 12.00, με την άδεια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, με τους επισκέπτες να παρακολουθούν τους αρχαιολόγους εν δράσει.

 
Για τα ευρήματα μας μίλησαν ο Διευθυντής της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής κύριος Driessen και ο επόπτης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αρχαιολόγος Νίκος Θάνος.
 
Το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα με την μεγάλη αυλή, το οποίο χρονολογείται τον 16αιώνα προ Χριστού, το οποίο εγκαταλείφθηκε την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, τέφρα της οποίας εντοπίστηκε στο κτήριο, μαγνητίζει τα βλέμματα επισκεπτών.

 
Από υφαντικά μέχρι... φακές
 
Στη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών εντοπίστηκαν υφαντικά βάρη, μέχρι φακές, βλήματα και κάλυκες.Οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1960.
 
Από το 2007 ξεκίνησαν εντατικά, με τις ανασκαφικές εργασίες να ολοκληρώνονται του χρόνου, οπότε λήγει το πενταετές πρόγραμμα, με τους αρχαιολόγους να τονίζουν την ανάγκη επέκτασης της ανασκαφικής έρευνας.

 
 
neakriti.gr