Στο "σφυρί" ο ΟΦΙ με προίκα το γήπεδο του Κάτω Χωριού;

11:20 π.μ. - Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Πέμ, 29/20/2020
Image: Στο "σφυρί" ο ΟΦΙ με προίκα το γήπεδο του Κάτω Χωριού;

Δηλώσεις Χηνόπουλου για το deal με Γάλλους, Ισπανούς, Άγγλους - Τι δηλώνει η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για πώληση της ομάδας του ΟΦ Ιεράπετρας που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στη Super League2. Την ίδια ώρα πρόσφατα υπεγράφη στα Γραφεία της Περιφέρειας μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη η χρηματοδότηση με 470.000,0 του έργου «Βελτίωση δημοτικού γηπέδου Κάτω Χωριού». Το έργο περιλαμβάνει αλλαγή τάπητα, εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τοποθέτηση νέας περίφραξης, εργασίες στις κτιριακές υποδομές κ.α. και στοχεύει στη δημιουργία ενός αθλητικού χώρου που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές δραστηριότητες των πολιτών. Πρόκειται για ένα γήπεδο που προορίζεται να παραχωρηθεί στην ομάδα του ΟΦΙ για να γίνονται οι προπονήσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι δεν μπαίνουν στη λογική γιατί να κάνουν ένα έργo και όχι κάποιο άλλο. Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζονται προέρχονται από συγκεκριμένο κονδύλι και μπορούν να αξιοποιηθούν για συγκεκριμένο σκοπό. Πριν μερικά χρόνια είχε παρθεί απόφαση για παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα του ΟΦΙ. Τότε δεν ήταν ακόμη στη Super League2. Σε καμία περίπτωση εξήγησε η κα Χατζημαρκάκη δεν σημαίνει οτι θα δοθούν τα χρήματα ή το γήπεδο στην ομάδα. Θα γίνεται χρήση του γηπέδου και από άλλες ομάδες και θα υπάρχουν και ώρες κοινού, είπε η αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας του ΟΦΙ κ. Θανάσης Χηνόπουλος είπε ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον ΟΦΙ. Ανήκει στον δήμο. Όταν γίνουν οι εργασίες ο ΟΦΙ θα κάνει χρήση του γηπέδου. Τώρα ως προς το θέμα της πώλησης της ομάδας γίνονται συζητήσεις. Η άνοδος στη Β΄Εθνική συνεπάγεται πάρα πολλά έξοδα. Βέβαια οφείλω να πως ότι υπάρχουν χορηγοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, που στηρίζουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους όπως επίσης και η Περιφέρεια την ομάδα. Όμως τα έξοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε πάνω από 700.000,0 ευρώ. Για αυτό και οι επαφές με διάφορους παράγοντες και από το Ηράκλειο οι οποίες αρχικά δεν απέδωσαν και υπάρχει και ενδιαφέρον από ξένους. Σε κάθε περίπτωση θα συμμετέχω στη διοίκηση της ομάδας, είπε ο κ. Χηνόπουλος. Είπε ακόμη ότι το προπονητικό κέντρο θα παραχωρηθεί στον ΟΦΙ και θα γίνεται χρήση από όλες τις ομάδες του ΟΦΙ, ερασιτεχνικό, Κ19 κλπ. Δεν αποκλείεται να γίνεται και από κάποια άλλη, τοπική ομάδα. Αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενο στάδιο. Θεωρείται προσόν, μια ομάδα που ανεβαίνει σε τέτοια κατηγορία να έχει και προπονητικό κέντρο. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εξελίξεις ως προς τα διοικητικά. Πάντως οι άνθρωποι του ΟΦΙ θα είναι δίπλα μου και εμείς δίπλα τους, τόνισε ο κ. Χηνόπουλος.