Στο πόδι ένα ολόκληρο χωριό στην Σητεία για το ξαφνικό "κλείσιμο" του Δημοτικού Σχολείου

11:06 π.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Πέμ, 09/06/2023
Image: Στο πόδι ένα ολόκληρο χωριό στην Σητεία για το ξαφνικό "κλείσιμο" του Δημοτικού Σχολείου

Μάλιστα η διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σητείας για το κλείσιμο του Σχολείου έχει ήδη εκφραστεί και με δημόσιες αναρτήσεις

Άνω - κάτω έχει γίνει το χωριό Σκοπή στη Σητεία εξαιτίας της εισήγησης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου για κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Το θέμα έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται αντιδράσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων. Μάλιστα η διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σητείας για το κλείσιμο του Σχολείου έχει ήδη εκφραστεί και με δημόσιες αναρτήσεις.

Σε μια από αυτή αναφέρεται: "Λέμε όχι στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Σκοπής

Πρόταση για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Σκοπής από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική αρχή του Λασιθίου έχει προκαλέσει σοκ στο χωριό και έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Αντί να στηρίζουν και να ενισχύουν τις εκπαιδευτικές δομές στα χωριά της καταργεί, η πρόταση αυτή δείχνει να προβαίνει σε επιλογές που υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον της περιοχής .

Η αντίδραση ολόκληρου του χωριού καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος και τον πόνο που προκαλεί η πιθανή απώλεια ενός σημαντικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Οι πολίτες εναντιώνονται στην υποβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του χωριού τους και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της εκπαίδευσης στην περιοχή.

Είναι πραγματικά σοκαριστικό να ακούμε για προτάσεις για το κλείσιμο ενός Δημοτικού Σχολείου".

neakriti.gr