Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αδιέξοδο με τα διπλώματα

2:38 μ.μ. - Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
02:01 μ.μ. - Πέμ, 31/38/2019
Image: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αδιέξοδο με τα διπλώματα

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέρονται σήμερα τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται από την αποχή των εξεταστών για τους υποψήφιους οδηγούς κι έχουν δημιουργήσει ατελείωτες λίστες αναμονής

Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη στα γραφεία του Μηχανολογικού Ηρακλείου, ενώ αναμένεται να δώσουν δυναμικό “παρών” στο Συμβούλιο που αρχίζει στις 2:00 το μεσημέρι.
 
Η συζήτηση του θέματος θα πραγματοποιηθεί πάνω στη βάση της πολύμηνης αποχής που έχει οδηγήσει σε ομηρεία τουλάχιστον 5.000 υποψήφιους στο Ηράκλειο, αλλά και στην επιμονή του Υπουργείου να μην αφουγκραστεί καμία φωνή αντίδρασης επί του σχεδίου νόμου το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.
 
Ο Σύνδεσμος των Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει τις απόψεις του σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, ενώ ετοιμάζει ήδη κείμενο τροποποιήσεων επί του σχεδίου νόμου, που πρόκειται να καταθέσει στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
 
Παρουσία όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εκπαιδευτές θα φέρουν για μία ακόμα φορά τους υπαλλήλους του Μηχανολογικού αλλά και τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη προ των ευθυνών τους, αφού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το καθεστώς κάτω από το οποίο πραγματοποιείται η αποχή, αλλά και για τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η Περιφέρεια.
 
Πολύ πιθανό θεωρείται το γεγονός ο αντιπεριφερειάρχης να δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση σε σχέση με τους ως τώρα χειρισμούς του αναφορικά με την κάλυψη που φαίνεται να παρείχε στους υπαλλήλους του αλλά και γιατί άφησε το θέμα να χρονίσει και να φθάσει σε τόσο ακραίο σημείο. Η πολιτική γραμμή βέβαια σε σχέση με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κατά καιρούς έχει δεχθεί ο αντιπεριφερειάρχης και από τους εκπαιδευτές θα είναι πως οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι πολύ περιορισμένες  σε σχέση με τα όσα θέτει το Υπουργείο.
 
Από την πλευρά τους οι εξεταστές θα παραμείνουν πιστοί στη θέση τους, πως η πολύμηνη αποχή τους σχετίζεται με τα θέματα ασφάλειας που μπαίνουν στο νέο σχέδιο νόμου και δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους.
 
Είναι πολύ πιθανό ωστόσο να δεχθούν κι εκείνοι πιεστικές ερωτήσεις από την αντιπολίτευση  αναφορικά με το κατά πόσο είναι νόμιμο να απέχουν για τόσο διάστημα από τα καθήκοντά τους, όπως επίσης και αναφορικά με το πώς δέχονται ηθικά να κρατούν σε ομηρεία χιλιάδες υποψήφιους, ακόμα και επαγγελματίες που για εκείνους η ανανέωση του διπλώματός τους συνδέεται με την επιβίωσή τους.
 
Οι εξεταστές προβλέπεται να δεχθούν από την αντιπολίτευση επίσης σκληρές ερωτήσεις σε σχέση με το γιατί οδηγούν στα άκρα μία κατάσταση, οδηγώντας παράλληλα τον κλάδο των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών στην κατάρρευση.
 
Μέσα σε όλο το δυσμενές κλίμα, οι εξεταστές θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, δεχόμενοι και φίλια πυρά. Κι αυτό διότι σε χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, οι εξεταστές αποφάσισαν να διακόψουν την αποχή τους για όλο τον Φεβρουάριο, με την προϋπόθεση ότι οι συνάδελφοί τους στο Ηράκλειο θα αφήσουν στην άκρη τη σκληρή στάση τους και θα συμμετέχουν στις εξετάσεις, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης.
 
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η συνεδρίαση του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται θυελλώδης, αφού θίγει ένα πολύκροτο θέμα, ενώ εγείρει πολλά ερωτηματικά που μπορούν να αποτελέσουν, εφόσον η αντιπολίτευση το επιθυμεί, πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης, ειδικότερα σε μια περίοδο που θεωρείται προεκλογική για την Αυτοδιοίκηση.
 
 
patris.gr