Στο Παρίσι σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για τη μετάδοση της ιστορίας του Ναπολέοντα στην Ευρώπη

11:22 π.μ. - Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τετ, 19/22/2024
Image: Στο Παρίσι σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για τη μετάδοση της ιστορίας του Ναπολέοντα στην Ευρώπη

Θα παρευρεθεί στο συνέδριο Συνέδριο «Μουσεία και πεδία μάχης. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη μετάδοση της ιστορίας του Ναπολέοντα στην Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Cauchy Amphitheatre, Paris-Sorbonne University, στο Παρίσι

Στο Παρίσι από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης για να παρευρεθεί στο Συνέδριο «Μουσεία και πεδία μάχης. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη μετάδοση της ιστορίας του Ναπολέοντα στην Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Cauchy Amphitheatre, Paris-Sorbonne University, στο Παρίσι (FR), στις 20 Ιουνίου 2024. Το συνέδριο διοργανώνεται από το FECN σε στενή συνεργασία με τον καθηγητή Jacques-Olivier Boudon, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του FECN- Destination Napoleon και από το Ινστιτούτο Napoleon και το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Σορβόννης. Η ημέρα μελέτης και ανταλλαγής πρακτικών θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά μουσεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και μέλη της Ομοσπονδίας. Επίσης, κατά την παραμονή του στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει συνάντηση στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην UNESCO, μετά από αίτημα του Δήμου μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «η συνάντηση στο Παρίσι κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική και αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έκβασης του συνεδρίου. Έρχεται να προστεθεί σε μια καίρια στιγμή κατά την οποία ο Δήμος προετοιμάζει την πόλη μας για το μεγάλο γεγονός των εγκαινίων της οικίας του σημαντικού επισκέπτη της εποχής εκείνης, για ένα βράδυ και ολοκληρώνει τις τελευταίες παρεμβάσεις ώστε το Σπίτι του Ναπολέοντα να είναι επισκέψιμο. Η συμμετοχή του Δήμου στο συνέδριο γίνεται για να μπορέσει η πόλη της Ιεράπετρας να διεκδικήσει τον τίτλο της Ναπολεόντειας πόλης ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην πολιτιστική διαδρομή Destination Napoleon και στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ναπολεόντειων Πόλεων με πολλά τουριστικά και πολιτιστικά οφέλη».