Στο παλαιό ΚΤΕΟ στο Καβούσι η χωροθέτηση του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Λασιθίου

10:50 π.μ. - Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Τρί, 28/50/2023
Image: Στο παλαιό ΚΤΕΟ στο Καβούσι η χωροθέτηση του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Λασιθίου

Η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ για τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

Σε θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Κάνοντας καταρχάς ένα σχόλιο για το θέμα της υγείας και της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με αφορμή το παγκρήτιο συλλαλητήριο, λέγοντας ότι η Ιεράπετρα διεκδικεί τα αυτονόητα, τη στήριξη και στελέχωση του νοσοκομείου. Καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Για τα θέματα του συμβουλίου και τη χωροθέτηση του Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου η κα Χατζημαρκάκη ανέφερε ότι οι αυξημένες ανάγκες του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου που λειτούργησε (το Λύκειο) φέτος για πρώτη φορά, καθιστούν αναγκαία την κατασκευή νέου, σύγχρονου σχολικού κτιρίου σε άλλο χώρο από τον υφιστάμενο. Μετά μάλιστα και τις προδιαγραφές που έθεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου διαβλέποντας την ραγδαία ανάπτυξη του Σχολείου. Η πρόταση που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιου και ψηφίστηκε ομόφωνα, φέρει τη χωροθέτηση στο παλαιό ΚΤΕΟ στο Καβούσι. Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Εν συνεχεία η κα Χατζημαρκάκη έκανε γνωστό ότι αύριο στις 11.00 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια του νεοανακαινισμένου Γηροκομείου Ιεράπετρας. Η δομή έχει άδεια ίδρυσης και αναμένεται η άδεια λειτουργίας. Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασιστεί η ένταξη της δομής στο ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ εφόσον η κυβέρνηση κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου για συνέχιση της λειτουργίας του Ν.Π. καθώς ως γνωστόν τα Ν.Π. καταργούνται. Εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, η λειτουργία του Γηροκομείου θα είναι υπό το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου. Στόχος να εξασφαλίσουμε τη νομιμότητα και τη χρηματοδότηση της δομής διεκδικώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να επιτευχθεί η βιωσιμότητά της, είπε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει ο εορταστικός στολισμός της πόλης και προγραμματίζεται η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή σχημάτων του δήμου. Δεν θα γίνει δηλαδή κάποια μεγάλη συναυλία όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης κατά τη διάρκεια των γιορτών θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με συλλόγους.