Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

7:24 μ.μ. - Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022
07:03 μ.μ. - Κυρ, 20/24/2022
Image: Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Το δελτίο τύπου του νοσοκομείου

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε το Σάββατο 19/3/22 στο Γ.Ν.ΚΥ.Ι την Αναπλ.Υπουργό Υγείας κυρία Ασημίνα Γκάγκα.

Η Υπουργός έφτασε στο χώρο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας περίπου στις 13:00 το μεσημέρι συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, της 7ης Υ.Π.Ε. και του Γ.Ν.Λασιθίου.

Η επίσκεψη της Υπουργού στην Ιεράπετρα την νοτιότερη πόλη της της Ευρώπης και την μεγαλύτερη στο Νομό Λασιθίου τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Ήταν μια επίσκεψη  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απαλλαγμένη από τυπολατρία και στερεότυπες αντιλήψεις.

Η Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους από όλες τις κατηγορίες των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εκπροσώπους του Συλλ.Εργαζομένων,   και Αντιδήμαρχο του Δήμου Ιεράπετρας

 και ενημερώθηκε εκτενώς για την λειτουργεία τους, τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φορέας, καθώς και για τη δυναμική της εξελικτικής πορείας που οφθαλμοφανώς παρουσιάζει τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Δεσμεύθηκε για στήριξη και ενίσχυση του Νοσοκομείου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις , ενώ διέλυσε εντελώς τα καινά δαιμόνια  και την στείρα και κακοπροαίρετη παραπληροφόρηση για δήθεν κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Υπερτόνισε τις διαθέσεις και τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας

για ενίσχυση των Δομών Υγείας και συζήτησε με την Διοίκηση, την Διεύθυνση  Ιατρικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους των Ιατρών, για πιθανές προτάσεις εξυγίανσης της λειτουργίας των Μονάδων  Υγείας του Νομού Λασιθίου, γεγονός που θα αποτελέσει εφαλτήριο παροχής ποιοτικών Υπηρεσιών  Υγείας στον Πολίτη, και εξοικονόμηση πόρων, δυνάμεων και ανθρώπινου δυναμικού στο Ε.Σ.Υ.

Στη συνέχεια συνομίλησε με το Σύλλογο Εθελοντών Μηχανικών που στηρίζουν το Νοσοκομείο, Εθελοντές Ιδιώτες και Πολίτες της Ιεράπετρας.

Μετά το  γόνιμο και εποικοδομητικό πέρας των συζητήσεων, η Υπουργός ξεναγήθηκε σε όλο το Νοσοκομείο, επισκέφθηκε το νέο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα με τον προηγμένο Αξονικό Τομογράφο που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, Την Μ.Α.Φ άρτια εξοπλισμένη και έτοιμη για λειτουργία, τα εμβολιαστικά κέντρα, κλινική SARS cov2, κλινικές ιατρεία Τ. Ε.Π. και Κ.Υ. συνομίλησε με ασθενείς ,συνοδούς και εργαζόμενους, και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα, τις μελέτες και το όραμα της Διοίκησης και των εργαζόμενων για το Νοσοκομείο μας.

Ούσα Υγειονομικός και η ίδια, Επιστήμονας με απαράμιλλή κατάρτιση και ασχολούμενη με την έρευνα, διαθέτει ευρεία αντίληψη και έμπειρη κρίση.

Συνεχάρη εργαζόμενους, Διοίκηση, Εθελοντές και Δημότες για την μέχρι τώρα προσφορά τους και δεσμεύθηκε για διαρκή στήριξη του Φορέας μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Υπουργό για την τιμή της επισκέψεως της, και δεσμευόμεθα για συνεχώς βελτιωμένη παροχή των υπηρεσιών μας προς τους Λήπτες-τριες των Υπηρεσιών Υγείας.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Υγείας στις προθέσεις και διαθέσεις μας να καταστήσουμε το Γ Ν.ΚΥ.Ι.ένα ίδρυμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Με εκτίμηση.

Εμμ.Καλλιονάκης

Αν.Διοικ.Γ.Ν.ΚΥ.Ι