Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο Υπουργός Θ. Πλεύρης - Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους

1:05 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Παρ, 01/05/2022
Image: Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο Υπουργός Θ. Πλεύρης  - Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους

Τα αιτήματά τους – Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Μανουσάκης στον Ηχώ 99,8

Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης έχοντας συναντήσεις στην  Διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, παρουσία  των αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του νομού. Ενώ  στη συνέχεια συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα θέματα του νοσοκομείου και τα αιτήματά τους. Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν γενικόλογες όπως πχ ότι θα ενισχυθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις  ή δεν ικανοποίησαν όπως η επιστροφή των εργαζόμενων που είναι σε αναστολή.

Ακούστε εδώ τον κ. Μανουσάκη:

Τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και  της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία.

-Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

-Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.

-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία - Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.