Στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας παραχωρήθηκαν από την κτηματική χώροι του υπό αναστολή λειτουργίας τελωνείου

1:52 μ.μ. - Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Τρί, 11/52/2020
Image: Στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας παραχωρήθηκαν από την κτηματική χώροι του υπό αναστολή λειτουργίας τελωνείου

Ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για Χρυσή, χερσαία ζώνη και ανακαίνιση Λιμεναρχείου στον απόηχο της επίσκεψης Πλακιωτάκη

Στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη τις προηγούμενες ημέρες στην Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Λιμενάρχης κ. Γιάννης Παπαδάκης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην πολύχρονη στήριξη του κ. Πλακιωτάκη προς το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Μάλιστα πρόσφατα εξασφαλίστηκε ένα αρχικό ποσό 50.000,00 ευρώ προκειμένου μετά από συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας να γίνει η ανακαίνιση και συντήρηση των κτιριακών υποδομών. Στις οποίες περιλαμβάνονται πλέον και τμήμα των χώρων του Τελωνείου του οποίου η λειτουργία είναι σε αναστολή. Ειδικότερα για την παραχώρηση των χώρων ο κ. Παπαδάκης είπε ότι είναι μια θετική εξέλιξη μετά από σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί προς την Κτηματική Υπηρεσία. Με την ανακαίνιση και αξιοποίηση των επιπλέον χώρων θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και η είσοδος στο Λιμεναρχείο θα μεταφερθεί από τη νότια πλευρά όπου θα προβλέπεται και η πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εν συνεχεία ο κ. Λιμενάρχης αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένος Ιεράπετρα ο οποίος εγκρίθηκε και αναμένεται η έκδοση σε ΦΕΚ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Αυτό πρακτικά για την υπηρεσία σημαίνει ότι θα αναλάβουν την αστυνόμευση του χώρου σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Σχετικά με την δραστηριότητα των ημερόπλοιων προς τη Χρυσή ανέφερε ότι η κίνηση είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιβάτες ενημερώνονται για την κατάσταση στο νησί όπου φέτος δεν λειτουργούν ούτε καντίνα ούτε υπάρχουν ομπρελοκαθίσματα οπότε συνιστάται να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα. Μεγάλη έμφαση δίνεται στον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων λόγω κορωνοϊού, στο πλαίσιο του οποίου τις προηγούμενες ημέρες επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Τέλος, ο κ. Λιμενάρχης ανέφερε ότι παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο 82χρονο Β. Τζουβελέκα που αναζητείται εδώ και τρεις εβδομάδες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

-