Στο Λασίθι το μεγαλύτερο πλήγμα από την πτώχευση της FTI

11:58 π.μ. - Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Τρί, 04/58/2024
Image: Στο Λασίθι το μεγαλύτερο πλήγμα από την πτώχευση της FTI

Από τους 4.000 επισκέπτες το 70% βρίσκεται στο Λασίθι σύμφωνα με τον Μιχάλη Βλατάκη, πρόεδρο τουριστικών πρακτόρων Κρήτης

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μ. Βλατάκης, πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, μετά την πτώχευση της FTI η οποία αποτελούσε τον τρίτο μεγαλύτερο tour operator στην Ευρώπη, 7.500 χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στην Ελλάδα με τους 4.000 από αυτούς να είναι στην Κρήτη και το μεγαλύτερο ποσοστό στην ανατολική Κρήτη. Μετά την πτώχευση της Thomas Hook έχει δημιουργηθεί ένας ασφαλιστικός τομέας ο οποίος θα αποζημιώσει τις ξενοδοχειακές μονάδες. Οι επισκέπτες που βρίσκονται εδώ θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στην χώρα τους και ο κ. Βλατάκης φάνηκε αισιόδοξος για τους τουρίστες που θα ερχόντουσαν τον επόμενο μήνα καθώς υπάρχει χρόνος να αναπρογραμματίσουν τις διακοπές τους με κάποιον άλλο tour operator. Δεν μπορεί να γνωρίζει ωστόσο εάν οι επισκέπτες των επόμενων δύο εβδομάδων θα μπορέσουν να έρθουν.

Κλείνοντας, ο κ. Βλατάκης είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι το ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των ξενοδοχείων αλλά και των επισκεπτών προς τους tour operators. Δήλωσε βέβαια ότι πια είμαστε πιο προετοιμασμένοι απέναντι σε τέτοια περιστατικά ωστόσο εύχεται να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο.