Στο Λασίθι φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel των Η.Π.Α

2:57 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023
02:04 μ.μ. - Δευ, 03/57/2023
Image: Στο Λασίθι φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel των Η.Π.Α

Το πρόγραμμα “Drexel in Crete” λειτουργεί για 17 συνεχή χρόνια

Την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου επισκέφτηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel των Η.Π.Α., συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο καθηγητή του Drexel Research Scholars στην Ελλάδα και τακτικό μέλος ΠΣΕΚ, Δρ. Θεόδωρο Κατερινάκη καθώς και τη Δρ. Μαρία Χναράκη, καθηγήτρια ανθρωπολογίας, λαογραφίας και εθνομουσικολογίας.

Οι 25 φοιτητές προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία του Πανεπιστημίου, όπως περιβαλλοντική μηχανική, ρομποτική, εγκληματολογία, βιολογία, ψυχολογία, χρηματοοικονομική, διατροφολογία, ιατρική, λογοτεχνία, σχεδιαστική και άλλες ειδικότητες.

Το πρόγραμμα “Drexel in Crete” λειτουργεί για 17 συνεχή χρόνια και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου αποτελεί δημοφιλή προορισμό του, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακή σχέση της με την ταυτότητα της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Η ομάδα φοιτητών/τριών και καθηγητών ακολούθησε την προσαρμοστική «αστική περιπατητική διαδρομή ζωντανής συμμετοχικής αλληλεπίδρασης» που εμπνεύστηκε το Τμήμα Τουρισμού από τα τοπόσημα της πόλης του Αγ. Νικολάου στο ενιαίο υδάτινο στοιχείο της «λιμνοθάλασσας» και από τη φυσική χρωματική χλωρίδα στα πολλαπλά επίπεδα δόμησης και επιδομής που χαρακτηρίζουν το οικιστικό συγκρότημα, ενώ συζητάς με τους ανθρώπους. Η κατάληξη ήταν  το κεντρικό κτήριο της Π.Ε. Λασιθίου όπου, με την επιμέλεια του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, οι φοιτητές φιλοξενήθηκαν και γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

hxonews

Οι φοιτητές όπως δήλωσαν, είναι εντυπωσιασμένοι με το νησί μας και ενθουσιασμένοι με την ιδέα να εξετάσουν το καθεστώς 6μηνης ερευνητικής πρακτικής “Drexel Vidalakis Scholars” και τις δυνατότητες και υποδομές της πρωτοβουλίας «Work from Crete».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εξετάστηκε και η προετοιμασία περιπτώσεων ερευνητικής πρακτικής με υποτροφίες του προγράμματος “Drexel Vidalakis Scholars”, σε έργα που συντονίζει  η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.