Στο κόκκινο από αύριο το Λασίθι -Τι αλλάζει από το πρωί

6:07 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
06:03 μ.μ. - Τετ, 03/07/2021
Image: Στο κόκκινο από αύριο το Λασίθι -Τι αλλάζει από το πρωί

Τι ισχύει με τα SMS και τα σχολεία

Tα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως για την Αττική που βρίσκεται σε εκρηκτική άνοδο κρουσμάτων, μπαίνει σε ισχύ ένα έκτακτο σχέδιο ανάγκης το οποίο είχε εκπονηθεί από πέρυσι.

Παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα (και η οποία κυριαρχεί σχεδόν στο 100% στην Κρήτη) είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε επίπεδο Αττικής ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως γίνεται μια γενική αναδιάρθωση στη λειτουργία των Νοσοκομείων με αρκετά ιδιωτικά μεγάλα Νοσοκομεία να μπαίνουν στο ΕΣΥ, ενώ παράλληλα τόνισε πως πλέον οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αύριο θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. και έτσι αυτή είναι η πραγματική ελπίδα στην ανάσχεση της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα :

Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως μετά από 1 χρόνο περιοριστικών μέτρων που έχουν κουράσει την κοινωνία, η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιστροφή σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα, όμως σε αυτή την περίοδο η κατάσταση στη χώρα, ιδιαίτερα λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού είναι δύσκολη.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως σε περιοχές όπως η Κρήτη που το βρετανικό στέλεχος κυριαρχεί, αποδυκνείεται πως το νέο στέλεχος επικρατεί ολοκληρωτικά.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και μέχρι της 6 το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου

Για τα sms :

Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία των πολιτών

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away

Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού . 

 Κλειστά μόνο τα Λύκεια, όλες οι άλλες σχολικές δομές θα λειτουργούν κανονικά.

Μετακινήσεις

Aπό τις 5 το πρωί ως τις 9 το βράδυ