Στο Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας;

11:42 π.μ. - Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Δευ, 05/42/2022
Image: Στο Γηροκομείο «κολαστήριο»  στα Χανιά  οι ηλικιωμένοι  του Γηροκομείου Ιεράπετρας;

Τι αναφέρουν κρητικά δημοσιεύματα

Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα κρητικών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς τροφίμων του Γηροκομείου Ιεράπετρας που κλείνει σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά . Όχι όμως σε οποιονδήποτε οίκο ευγηρίας. Αλλά σε εκείνον για τον οποίο είναι σε εξέλιξη υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκείνο δε που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η πρόταση για μεταφορά ηλικιωμένων από την Ιεράπετρα στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας φαίνεται να προέρχεται από την Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα «Την ημέρα που ανοίγει στα Χανιά η αυλαία για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, που συντάραξε το πανελλήνιο, το Parakritika.gr αποκαλύπτει ότι το μετονομασθέν σε “Ευ Ζην Care” γηροκομείο είναι μέσα στα προτεινόμενα από την Περιφέρεια Κρήτης για μεταφερθούν ηλικιωμένοι από την Ιεράπετρα!

Μπορεί το γηροκομείο να λειτουργεί μετά τα γεγονότα του 2021 υπό τον διαρκή έλεγχο των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ωστόσο, προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, όταν είναι σε εξέλιξη η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία σήμερα.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή αυτή, τη στιγμή που μία ολόκληρη υπηρεσία της Π.Ε. Χανίων βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με έναν πρώην Αντιπεριφερειάρχη, για κατηγορίες έστω και σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι πληροφορίες του Parakritika.gr κάνουν λόγο πως έχει μάλιστα αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Γ’ Ηλικίας Ιεράπετρας που διοικεί το Ορφανουδάκειο Δημοτικό Γηροκομείο Ιεράπετρας, όμως τηρείται… “σιγή ιχθύος” από όλους.

Μάλιστα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου έχει συγκληθεί και γενική συνέλευση που αναμένεται να συζητήσει και αυτό το θέμα.

Με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Χανίων στις 22/10/2020, είχε επιβληθεί σε εφαρμογή των αρ.πρ.67563/23-3-2020 και 67565/23-3-2020 αποφάσεων του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γουλιδάκη, διακοπή λειτουργίας της δομής φιλοξενίας των ηλικιωμένων που στεγαζόταν σε μισθωμένα κτίρια τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα.

Το κτίριο του Ορφανουδάκιου Γηροκομείου, στα Λειβάδια Ιεράπετρας, το οποίο ανακαίνισε ο Δήμος Ιεράπετρας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και παραμένει απροσδιόριστος ο χρόνος που το ανακαινισμένο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο θα είναι πλήρως έτοιμο για να δεχθεί τους περιθαλπόμενους».