Στο δόκανο των αρχών μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη

12:00 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017
12:03 μ.μ. - Παρ, 03/00/2017
Image: Στο δόκανο των αρχών μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη

13 συλλήψεις διακινητών λαθρεμπόρων και 131 παράτυπων μεταναστών - Αστυνομικοί και λιμενικοί ανάμεσα στους συλληφθέντες

Τις τελευταίες δυο ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες κυρίως στα νότια παράλια της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Τσούτσουρα.
 
Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος συνεργαζόμενη και με άλλες δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, ασχολείται πολύ καιρό με την υπόθεση στοχεύοντας κυρίως στους εγκεφάλους του κυκλώματος.
 
Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομική δύναμη του νησιού, οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές της πρωτεύουσαν καθώς αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στην Αθηνα.
 
Σύμφωνα με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ηρακλείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Σαϊτάκη ήδη έχουν γίνει συλλήψεις 13 διακινητών λαθρεμπόρων και περίπου 131 παράτυπων μεταναστών, οι αριθμοί αυτοί όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν άτά τη διάρκεια της ημέρας.
 
"Πρόκειται για μια επιτυχία", τόνισε ο κ. Σαϊτακης, "που ήρθε ματά την άψογη συνεργασία λιμενικού και αστυνομίας. Μια υπόθεση που δουλεύαμε αρκετές μέρες τώρα".
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες εξετάζονται ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί ή αναμένεται να συλληφθούν είναι και άνδρες της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού σώματος.
 
Μάλιστα πριν από λίγο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν με την κλούβα οι πρώτοι συλληφθέντες.
 
Μιλώντας στο Flashnews.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Πικράκης έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του αλλά και στους άνδρες του λιμενικού σώματος για τα αποτελέσματα της επιχείρησης.
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Οι σημερινές συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκησαν αρκετές ημέρες. Συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους λιμενικούς, οι οποίοι αρκετές ημέρες μακριά από τις ικογένειές τους, εργάζοντας ώστε να έχουμε αυτήν την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση".



 
Πηγή: flashnews.gr