Στο Δήμαρχο Ιεράπετρας οι υπουργοί Βορίδης και Πλακιωτάκης

7:37 μ.μ. - Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020
07:10 μ.μ. - Σάβ, 03/37/2020
Image: Στο Δήμαρχο Ιεράπετρας οι υπουργοί Βορίδης και Πλακιωτάκης

Την παραχώρηση δυο οικοπέδων ζήτησε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ο δήμαρχος .

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση που πραγματοποίησε παρέδωσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη,  ψήφισμα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έθεσε προς συζήτηση μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν αναπτυξιακές υποδομές στον Δήμο της Ιεράπετρας και την παραχώρηση δύο οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Είναι θετικό γεγονός για τον Δήμο της Ιεράπετρας η παρουσία δύο Υπουργών σήμερα εδώ.

Ύστερα από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, εξαγγέλθηκε η παραχώρηση στον Δήμο Ιεράπετρας των τριών στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ, που βρίσκονται στη θέση Πλακούρια απέναντι από το Βουζουνεράκειο Στάδιο, κάτι που θα ωφελήσει τη στέγαση και τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Επίσης, αιτηθήκαμε την άμεση χρηματοδότηση κατασκευής του φράγματος στον Άγιο Ιωάννη, για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη και άπτεται του Υπουργείου του κ. Βορίδη καθώς και τη συμπαράστασή των δύο Υπουργών στο θέμα του ΒΟΑΚ με προτεραιότητα την ένταξη του οδικού τμήματος «Γέφυρα Φρουζή - Παχειά Άμμος».

Τέλος, ζητήσαμε  από τον κ. Βορίδη  τη στήριξή του τόσο για το νέο Εκθεσιακό Κέντρο που ετοιμάζεται, όσο και για την πραγματοποίηση της Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGROEXPO 2021, για την οποία και του απευθύναμε πρόσκληση να παρευρεθεί στα εγκαίνια, την οποία ο Υπουργός αποδέχτηκε.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αμείωτους ρυθμούς και θα πραγματοποιήσουμε και άλλες συναντήσεις στα Υπουργεία και με κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να δοθούν ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που θα ωφελήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ιεράπετρας».