Στις 5 Μαρτίου το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

6:04 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
06:02 μ.μ. - Παρ, 17/04/2017
Image: Στις 5 Μαρτίου το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί

Στο κέντρο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ''ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ'' στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως αναφέρει η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, «οι σύλλογοι της Κρήτης ανταποκρίθηκαν και φέτος, με μεγάλη προθυμία, στο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.
Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους που δήλωσαν συμμετοχή και αυτούς που θα παραβρεθούν  αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους επίτιμους προσκεκλημένους συλλόγους από τη Σίφνο και την Ήπειρο.
Καλούμε όλους τους Κρητικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους  το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το οποίο αντλεί στοιχεία και δύναμη από την λαϊκή παράδοση του τόπου μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.
 
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη
Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν η διεθνούς φήμης Chef Ντίνα Νικολάου, ο γεωπόνος-τεχνολόγος τροφίμων Μανόλης Κασσάκης, ο Chef Χρήστος Ι. Λάππας, ο γευσιγνώστης  Χάρης Παπαδάκης,  μέλη από την  Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, μέλος από το  Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής (Ι.Κ.ΔΙ.), η εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Μαρία Ζωγραφάκη και η Δέσποινα Μαθιουδάκη με σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό.
Η Εκδήλωση
Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
Ομιλία από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για τις ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες κρασιού
Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
Μουσικά ακούσματα από τον Νεκτάριο Σαμόλη
Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τον Λαογραφικό όμιλο ''Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης''.
Παράλληλες εκδηλώσεις
⦁ Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, και κυρίως στα παιδιά, τα οποία  μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους, γι' αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, από "ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ" και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.
⦁ Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ¨Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί¨.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία η επικοινωνία μπ[ορεί να γίνεται με την πρόεδρο Λένα Ηγουμενάκη, τηλέφωνα::6946034397, email:lena.igou@hotmail.com και info@fekk.gr).
 
Πηγή: candianews.gr