Στις 14 οι αιτήσεις ιδιωτών για κτιριακό έλεγχο στην Ιεράπετρα μετά τους πρόσφατους σεισμούς

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Τετ, 03/15/2021
Image: Στις 14 οι αιτήσεις ιδιωτών για κτιριακό έλεγχο στην Ιεράπετρα μετά τους πρόσφατους σεισμούς

Ελέγχθηκαν από κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών – Επισκευάσιμες οι ζημιές

Στις 14 ανήλθαν οι δηλώσεις πολιτών της Ιεράπετρας που αιτήθηκαν την εξέταση κτιρίου τους μετά τον σεισμό των 5,8 R που σημειώθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι ,έγινε όμως αισθητός σε πολλές περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη οι 14 αιτήσεις αφορούσαν κτίρια στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και περιφερειακά όπως π.χ. στο Καβούσι, το Κουτσουνάρι, το Μύρτος. Από τις αυτοψίες που έγιναν δεν κρίθηκε κάποιο κτίριο ως κατεδαφιστέο και οι όποιες ζημιές κατεγράφησαν είναι επισκευάσιμες.

Ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε ακόμα ότι ειδικό κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου μέσω των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία του Δήμου και από τις αυτοψίες που έγιναν δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, παρόλα αυτά σε ορισμένα υπάρχουν ρωγμές και ήδη δρομολογούνται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν γιατί εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, όπως τόνισε.

Νωρίτερα στη συνέντευξη ο κ. Ασπραδάκης αναφέρθηκε στην θετική εξέλιξη με την επέκταση της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας που υπάγεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου και αφορά τμήματα του Δημοτικού πεζόδρομου Δημ. Μαρκοπούλου και στο παραλιακού μετώπου από το αλιευτικό καταφύγιο ως την περιοχή της Ναυμαχίας. Η εξομοίωση αυτή σημαίνει ότι ο Δήμος και το ΔΛΤ θα μπορούν πλέον να κάνουν παρεμβάσεις με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επισκεπτών, όπως τόνισε.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

φωτογραφία αρχείου