Στις 11:30 ο ανασχηματισμός - Λιβάνιος στο Εσωτερικών, Θεοδωρικάκος στο Ανάπτυξης, Κεραμέως στο Εργασίας

11:13 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Παρ, 14/13/2024
Image: Στις 11:30 ο ανασχηματισμός - Λιβάνιος στο Εσωτερικών, Θεοδωρικάκος στο Ανάπτυξης, Κεραμέως στο Εργασίας

Ο Τσιάρας στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Μετανάστευσης, εκτός ο Καιρίδης, ο Γιώργος Μυλωνάκης υφυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου - Όλες οι πληροφορίες για ονόματα

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Λιβάνιος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως. Υφυπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανάκης.

Η Νίκη Κεραμέως θα μετακινηθεί στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη.

Στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη ο Κώστας Τσιάρας, με υφυπουργό τον Χρήστο Κέλλα.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος μένει εκτός κυβέρνησης, θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μετακινείται ο Γιώργος Φλωρίδης από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς δεν έχει λάβει σχετικό τηλεφώνημα.

Ο Χρίστος Δήμας αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομικών στη θέση του Χάρη Θεοχάρη.

Η Κατερίνα Παπακώστα αναλαμβάνει υφυπουργός Οικογένειας, στη θέση της Μαρίας Κεφάλα.

Ως προς το Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Μυλωνάκης, ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν μετά τις 9:30 το πρωί. Στους υπουργούς τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός, ενώ στους υφυπουργούς ο κ. Μυλωνάκης.

protothema.gr