Στήριξη στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης

5:38 μ.μ. - Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
05:12 μ.μ. - Πέμ, 13/38/2018
Image: Στήριξη στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης

H στήριξη των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νησιού από την Περιφέρεια Κρήτης

Συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης.
 
Η συνεργασία των ΚΠΕ με την Περιφέρεια εστιάζεται στο σχεδιασμό κοινών δράσεων για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αγωγή Υγείας. στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία. Τα ΚΠΕ αποτελούν δομές του Υπουργείου Παιδείας και υποστηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία ειδικά στην ευαισθητοποίηση μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.
 
Η σημερινή σύσκεψη επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό και υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη την Κρήτη και αποφασίστηκε ν’αναπτυχθεί συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία μετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.
 
Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν η Αμαλία Φιλιππάκη – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) για την Αειφορία και οι Υπεύθυνοι των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρήτης  Ζαχαρένια Κεφαλογιάννη (ΚΠΕ Ανωγείων), Μαρία Σφακιανάκη (ΚΠΕ Αρχανών-Ρούβα-Γουβών), Μυλωνάκης Στράτος (ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης). Απουσίαζε αλλά θα μετέχει στο πρόγραμμα και με το ΚΠΕ Βάμου, δια του Υπευθύνου του Φώτη Ποντικάκη.
 
Για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργιών μίλησε η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Χατζηγιάννη Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Έργων της περιφέρειας.
 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Παρασύρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και να παράξει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική κοινότητα μέσα από τη συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης. «Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ΚΠΕ Κρήτης, με κοινό βηματισμό και στόχο μπορούμε να στηρίξουμε σημαντικές δράσεις στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
 
πηγή anatolh.com