Στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης του αγώνα των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

9:10 π.μ. - Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019
09:10 π.μ. - Πέμ, 10/10/2019
Image: Στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης του αγώνα των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Τι ειπώθηκε στην διάρκεια της συζήτησης

Την στήριξη τους στην διατήρηση της αυτοτέλειας -αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης στους διαδηλωτές εργαζόμενους του οργανισμού που επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους στο κέντρο του Ηρακλείου.
 
Στην συνάντηση με το προεδρείο και εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ήταν παρόν ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Στέλιος Βοριάς, γονείς, μέλη του προγράμματος, και όπως διαβεβαίωσαν οι κ.κ. Συριγωνάκης, Μπαριτάκης το αίτημά τους για την διατήρηση της αυτοτέλειας, του αυτοδιοίκητου, θα τεθεί στο επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος.
 
Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλες κοινωνικές δομές αντιδρούν -στέλνοντας μάλιστα ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό- για την προσπάθεια, όπως επισημαίνουν «του Υπουργού Υγείας να φέρει το ΚΕΘΕΑ στα μίζερα μέτρα ενός γραφειοκρατικού και πολιτικά εξαρτώμενου οργανισμού, με τον βίαιο αιφνιδιασμό μιας πράξης Νομοθετικού περιεχομένου...».