Στήνεται το στρατηγείο της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

2:36 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
02:01 μ.μ. - Πέμ, 24/36/2019
Image: Στήνεται το στρατηγείο της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι, με την παρουσία των στελεχών του ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη να σηματοδοτεί αυτή την εξέλιξη

Την ώρα που οι τελικές υπογραφές στη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου αναμένονται ως τις 15 Φλεβάρη και αμέσως μετά αναμένεται η κύρωση της στη Βουλή και το τελικό «πράσινο» φως απο την Ε.Ε., τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ ήρθαν στο νησί, φέρνοντας μαζί τους εξελίξεις.
 
Τα στελέχη της εταιρείας είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία είχαν να κάνουν με το ΣΧΟΟΑΠ και τις χρήσεις γης, το τοπικό μελετητικό σχέδιο της περιοχής, την πρόσληψη ατόμων από την περιοχή, αλλά και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί.
 
Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα σύμφωνα με το Δήμαρχο, ο οποιος δέχτηκε στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Μιχάλη Γουρζή και τα άλλα μέλη του κλιμακίου. Αυτό που επισημάνθηκε επίσης είναι ότι στόχος των στελεχών της εταιρείας με τη συνεχή παρουσία τους στο Καστέλι, είναι να υπαρχει και μια συνεχής επαφή και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.
 
Σημειώνεται ότι τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν στο Καστέλι, προχώρησαν στην ενοικίαση κτιριακών χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα τοπικά γραφεία της «Ariadne Airport Group». Παράλληλα επιθεώρησαν το χώρο όπου αναμένεται να στηθεί το εργοτάξιο και να γίνουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τα συνεργεία και τα μηχανήματα
 
Συμφωνα με το χρονδιάγραμμα που υπαρχει ο κατασκευαστικός όμιλος ARIADNE Airport Group (δηλαδή ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ΤΕΡΝΑ και ο Ινδικός κολοσσός GMR Airports Limited) αναμένεται να βάλει μπρος τις πρώτες παρασκευαστικές εργασίες και σε 3 περίπου μήνες από την ημέρα κύρωσης της σύμβασης θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου.
 
 
ekriti.gr