Στην τελική ευθεία η δίκη για το φονικό στα Ανώγεια

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018
11:06 π.μ. - Τετ, 13/26/2018
Image: Στην τελική ευθεία η δίκη για το φονικό στα Ανώγεια

Για μια ακόμη φορά αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο Χανίων

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισέρχεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής μεταξύ δύο συγγενικών οικογενειών κτηνοτρόφων στα Ανώγεια που κόστισε τη ζωή στον 24χρονο Μανόλη Στρατάκη.
 
Στο πλαίσιο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας που διεξάγεται για μία ακόμη φορά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο της αντεκδίκησης, αναμένονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων του πατέρα και των αδελφών του θύματος ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει και η απόφαση του δικαστηρίου.
 
Χθες, ο εισαγγελέας της έδρας στη διάρκεια μιας έντονης αγόρευσης πρότεινε την ενοχή του 22χρονου ξαδέλφου του θύματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ενώ για τον 54χρονο πατέρα του και θείο του αδικοχαμένου θύματος πρότεινε ενοχή για άμεση συνέργεια σε δολοφονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
 
Όσο για τον πατέρα και τα δύο αδέλφια του Μανόλη Στρατάκη, ο εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι σε απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης.
 
Ιδιαίτερη έμφαση πάντως έδωσε ο δικαστικός λειτουργός στις συνθήκες της συμπλοκής, η οποία υπενθυμίζεται πως έγινε για τα γειτνιάζοντα βοσκοτόπια των δύο συγγενικών οικογενειών, επιδιώκοντας να διευκρινιστεί ποια από τις δύο πλευρές ξεκίνησε τους αλεπάλληλους πυροβολισμούς.
 
 
cretapost.gr