Στην Κρήτη ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος

1:21 μ.μ. - Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019
01:01 μ.μ. - Τετ, 02/21/2019
Image: Στην Κρήτη ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τι συζήτησε με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Ο κ. Τζανακόπουλος έφτασε στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» λίγο μετά τις 10 το πρωί και αμέσως επισκέφτηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου είχε συνάντηση με την Μαρία Κοζυράκη.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας έφτασε, συνοδευόμενος από τους βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη στην περιφέρεια Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη, Ευριπίδη Κουκιαδάκη.
 
Κατά την συνάντηση τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα έργα στην Κρήτη αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.
 
Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε στον υπουργό Επικρατείας πως περίπου 6.000 άνθρωποι βρίσκονται σε… ομηρία και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτά.
 
Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι όλη η Ελλάδα ίδια και αν υπάρχουν υπόνοιες διαφθοράς η Δικαιοσύνη θα πρέπει να μεριμνήσει σε αυτές τις περιπτώσεις υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ως περιφέρεια έχουν κατατεθεί προτάσεις για την λύση του προβλήματος.
 
Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα με σοβαρότητα και θα μελετήσει τις προτάσεις.
 
Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας μίλησε και για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης που βρίσκονται προ των πυλών στην Κρήτη λέγοντας πως εντός του 2019 θα ξεκινήσει ο ΒΟΑΚ αλλά και το αεροδρόμιο Καστελίου.
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
 
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα προχωρήσει σε επίσκεψη στο ΤΕΙ Κρήτης όπου θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη, Νίκο Κατσαράκη.
 
Το απόγευμα, στις 7.30 στο Ατλαντίς, σύμφωνα με το cretapost.gr, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη» όπου είναι και ομιλητής.
 
Μαζί του θα μιλήσουν οι: Σπύρος Δανέλλης, ανεξάρτητος βουλευτής και Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός.