Στην Ιεράπετρα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων

2:46 μ.μ. - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
02:01 μ.μ. - Τρί, 16/46/2018
Image: Στην Ιεράπετρα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων

Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Την Ιεράπετρα επισκέφθηκε   ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης στο πλαίσιο περιοδείας του  στον Νομό  Λασιθίου.
 
Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αντώνης Πετράς ο οποίος τον ενημέρωσε για τις λιμενικές υποδομές της περιοχής, τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανάγκη παρεμβάσεων , ενώ του έθεσε και θέματα που έχουν να κάνουν με την ένταξη της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί μετά την σύμβαση που θα γίνει με την Περιφέρεια Κρήτης. 
 
Επίσης εκτενής αναφορά έγινε για την  προβλήτα όπου αράζουν τα ημερόπλοια προς τη νήσο  Χρυσή, τα αλιευτικά καταφύγια,  το λιμάνι Παχείας Άμμου κ.α.  αλλά και την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της μελέτης  μαρίνας στην Ιεράπετρα.
 
Νωρίτερα ο κ. Λαμπρίδης είχε επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο και προήδρευσε σε σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Αναλύθηκαν  ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας λιμένων, το νομικό πλαίσιο γύρω από παραχωρήσεις, δράσεις και χρηματοδοτήσεις αλλά και για τα τουριστικά σκάφη αναψυχής, τα «μάστερ πλανς» των λιμένων κ.α.
 
Οι συναντήσεις αυτές γίνονται μία μέρα πριν την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στο Ηράκλειο και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και όπου θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Θέμα της ημερίδας η ενημέρωση των Φορέων Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων για τις Διατάξεις του Νόμου 4504/2017.