Στην ΕΡΤ τα δημοσιεύματα του ΗΧΩ FM για τη «Στέγη» στην Ιεράπετρα

11:26 π.μ. - Κυριακή, 1 Απριλίου 2018
11:04 π.μ. - Κυρ, 01/26/2018
Image: Στην ΕΡΤ τα δημοσιεύματα του ΗΧΩ FM για τη «Στέγη»  στην Ιεράπετρα

Μετά τις καταγγελίες στην υπόθεση έχει παρέμβει Εισαγγελέας

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Λασιθίου προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΑΜΚΕ «Μετάβασις», στην Ιεράπετρα, που είχαν δημοσιευθεί από την Εφημερίδα των Συντακτών και τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM, τον περασμένο Απρίλιο. H ΕΡΤ έκανε σχετικο αφίερωμα  γι΄ αυτό το σημαντικό θέμα,  δείτε εδώ:

Η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης. Οι καταγγελίες γονέων είχαν να κάνουν με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Στέγη, η οποία στεγάζεται σε κτίριο 1350τ.μ. στο κέντρο της Ιεράπετρας και φιλοξενεί 22 ενήλικες τρόφιμους με νοητική υστέρηση.
 
Κάποιοι γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους από τη Στέγη μετά από περιστατικά κακής μεταχείρισης ενώ αποκορύφωμα ήταν ένα λιποθυμικό επεισόδιο του παιδιού σε μια έξοδο, με συνέπεια το παιδί να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το παιδί ήταν αδυνατισμένο, η στοματική του υγιεινή κακή ενώ, σύμφωνα με την μητέρα, έχει χαθεί και ο αρχικός του φάκελος.
 
Όπως είχε γίνει γνωστό για τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ αλλά μόλις το πρόγραμμα έληξε, η λειτουργία της παρέμεινε στον αέρα. Ωστόσο, η ΑΜΚΕ «Μετάβασις», που λειτουργεί ακόμα μία δομή στην Αθήνα έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί (από εργαζόμενούς της) για αδιαφανείς διαδρομές των εσόδων που λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν» ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Μετάβασις» Νίκος Παπαδάκης είχε επιβεβαιώσει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος φορέας αναφέροντας πως βάζει πλέον και από τη δική του προσωπική περιουσία χρήματα για τη λειτουργία της Στέγης ενώ είχε ζητήσει να δρομολογηθεί σύντομα η πληρωμή της δομής από τον ΕΟΠΥΥ.