Στην απομόνωση ασθενής στην εντατική του Βενιζελείου με επικίνδυνα μικρόβια

6:43 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
06:05 μ.μ. - Δευ, 01/43/2017
Image: Στην απομόνωση ασθενής στην εντατική του Βενιζελείου με επικίνδυνα μικρόβια

Ένα σοβαρό περιστατικό αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες γιατροί και αρμόδιοι, με ένα 48χρονο Γάλλο υπήκοο, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα σε απομονωμένο δωμάτιο της ΜΕΘ του Βενιζελείου, προσβεβλημένος από πολύ επικίνδυνα μικρόβια για τη δημόσια υγεία.

Ο 48χρονος, ο οποίος βρισκόταν πριν από μήνες στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο με θερμοπληξία. Κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, προσβλήθηκε από επικίνδυνα μικρόβια για τη δημόσια υγεία, παραμένοντας στο νοσοκομείο της αραβικής χώρας για 2 μήνες, έως ότου αποφασίστηκε η επιστροφή του στη Γαλλία με ιδιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Λυων. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής, η υγεία του επιδεινώθηκε, με το αεροπλάνο που τον μετέφερε να προσγειώνεται στην Κρήτη και τον 48χρονο ασθενή να εισάγεται στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται έως σήμερα σε ειδικό δωμάτιο.
 
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Πατρίς, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης: "Έχει πολυανθετικά μεταλλαγμένα μικρόβια, τα οποία είναι σαφώς μεταδοτικά και τα φάρμακα που του χορηγούμε δεν είναι αποτελεσματικά. Ήρθε εδώ και η κόρη του και μας ενημέρωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λυών, γιατί τα μικρόβια αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.”
 
Η διαδικασία της μεταφοράς του στη Γαλλία, καθυστερεί, με τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αναμένεται να ζητήσουν τη μεσολάβηση του υπουργείου προκειμένου να προχωρήσει.

candianews.gr