Στη φυλακή ο 32χρονος για τα κρυμμένα όπλα σε βαρέλια

6:25 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
06:09 μ.μ. - Δευ, 03/25/2018
Image: Στη φυλακή ο 32χρονος για τα κρυμμένα όπλα σε βαρέλια

Οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια

Προφυλακίστηκε ο 32χρονος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, καθώς στο χωράφι του βρέθηκε βαρύς οπλισμός και μάλιστα κρυμμένος μέσα σε βαρέλια την περασμένη Τρίτη.
Τον βαραίνουν από τον εισαγγελέα οι κατηγορίες που τού απήγγειλε χτες, Πέμπτη, με άσκηση κακουργηματικής δίωξης για παράνομη κατοχή όπλων, αλλά και εμπορία.
Ο ίδιος φέρεται να παραδέχεται την φύλαξη, όχι όμως και την ιδιοκτησία των όπλων, όμως οι 6 τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των 186.000 ευρώ, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.
Τα κομμάτια του «παζλ» ενώνονται το ένα μετά το άλλο, με την αστυνομία να ακολουθεί βήμα προς βήμα την παράνομη δραστηριότητα του 32χρονου που πριν από 4 χρόνια είχε επίσης προφυλακιστεί για κατοχή και εμπορία 11 κιλών χασίς.
Αυτή τη φορά προφυλακίστηκε για το οπλοστάσιο που είχε θάψει σε χωράφι του στη Λούτρα Αρκαδίου Ρεθύμνου και το οποίο περιελάμβανε από οπλοπολυβόλα και πιστόλια, μέχρι χειροβομβίδες και εκρηκτικά μεταξύ άλλων.
Ο 32χρονος φερόμενος ως ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, παρότι παλαιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, δεν υπολόγισε ότι θα παρέμενε υπό στενή παρακολούθηση για τυχόν συνέχιση της ένοχης δραστηριότητάς του με τον ένα ή... με τον άλλο, όπως αποδεικνύεται τρόπο.
Ο 32χρονος παραδέχεται τη φύλαξη, όχι όμως και την ιδιοκτησία του εκτενούς οπλοστασίου. Όπως μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε, ένα φιλικό του πρόσωπο τον πίεσε να φυλάξει για 2 βδομάδες όλον αυτό τον οπλισμό, έτσι ώστε μετά να του δώσει... «ένα καλό όπλο». Οι ισχυρισμοί του 32χρονου έπεσαν στο κενό, αφού πέραν των 18.000 ευρώ που βρέθηκαν θαμμένα μέσα στα βαρέλια στο χωράφι, βρέθηκαν και 6 επιταγές στα στοιχεία του προφυλακισμένου με συνολικό ποσό 186.000 ευρώ, στοιχειοθετώντας κατά συνέπεια όχι μόνο την ιδιοκτησία, αλλά και την εμπορία των όπλων.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά και τις πτυχές που αφορούν τα πολιτικά φρονήματα του 32χρονου, τα οποία γίνονται γνωστά από το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής οι διωκτικές αρχές να έχουν διασυνδέσει το οπλοστάσιο του προφυλακισμένου Ρεθυμνιώτη που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γιος απόστρατου στρατηγού, με τυχόν παράνομες δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων. 
Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν βρεθεί και γενικότερα οι όποιες διασυνδέσεις του 32χρονου με την τοπική αστυνομία να βρίσκεται σε συνεργασία με ακόμα πιο εξειδικευμένους συναδέλφους των Αθηνών και όχι μόνο, ενώ τώρα η προσοχή στρέφεται και στο... «πελατολόγιο» του προφυλακισμένου, όπως και σε ποιες ενέργειες και σκοπούς έχουν τυχόν ήδη χρησιμοποιηθεί τα όπλα.
Υπενθυμίζεται ότι επιμελώς κρυμμένα στο αγροτεμάχιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικός αριθμός οπλισμού και συγκεκριμένα:
πολεμικό όπλο (πολυβόλο), MG1M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα, 2 πολεμικά όπλα (KALASHNIKOV) με 2 κοντάκια και 2 γεμιστήρες
οπλοπολυβόλο UZI, με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες
9 χειροβομβίδες (αμυντικού τύπου)
6 πιστόλια
13 γεμιστήρες πιστολιού και 1 πολεμικού όπλου
ξιφολόγχη πολεμικού όπλου KALASHNIKOV
βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο (2) μέτρων
5 πυροκροτητές,
893 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και
διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.
Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (18.000) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι (6) τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των (186.000) ευρώ, όπως και 1.500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα μετά από σωματική έρευνα στον 32χρονο.
 
neakriti.gr