Στη φυλακή Κρητικός για ζωοκλοπές, μετά από… 6 χρόνια

9:39 π.μ. - Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018
09:04 π.μ. - Πέμ, 05/39/2018
Image: Στη φυλακή Κρητικός για ζωοκλοπές, μετά από… 6 χρόνια

Το δρόμο της φυλακής πήρε ένας 30χρονος Κρητικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος - σε δεύτερο βαθμό - για τις κλοπές δεκάδων ζώων

Το δρόμο της φυλακής πήρε ένας 30χρονος Κρητικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος - σε δεύτερο βαθμό - για τις κλοπές δεκάδων ζώων, οι οποίες είχαν σημειωθεί πριν από περίπου έξι χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.
 
Παρά το ότι η ποινή του 30χρονου μειώθηκε σε σχέση με αυτήν που του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο καταδικασθείς άνδρας οδηγείται στη φυλακή, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.
 
Οι ζωοκλοπές τις οποίες φέρεται να διέπραξε ο 30χρονος Κρητικός έλαβαν χώρα το 2012. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς είχε κλέψει δεκάδες ζώα από συνολικά τρία άτομα. Όλες οι περιπτώσεις φέρονται να σημειώθηκαν σε περιοχές της Μεσαράς.
 
Ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.
 
Το δικαστήριο είχε αποφασίσει, ωστόσο, τότε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με λίγα λόγια αποφασίστηκε ότι ο 30χρονος παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.
 
Η ώρα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έφτασε τελικά χτες: Ο 30χρονος Κρητικός δικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τον έκρινε - εκ νέου - ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών.
 
Έτσι, παρά το ότι η ποινή του μειώθηκε, ο καταδικασθείς άνδρας οδηγείται στη φυλακή, παρά το ότι οι πράξεις που φέρεται να διέπραξε, σημειώθηκαν πριν από έξι χρόνια.
 
 
neakriti.gr