Στηρίζει τον Καλλιονάκη η Εθελοντική Ομάδα Μηχανικών

9:17 π.μ. - Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
09:12 π.μ. - Τετ, 02/17/2020
Image: Στηρίζει τον Καλλιονάκη η Εθελοντική Ομάδα Μηχανικών

Τι δηλώνουν οι μηχανικοί μέλη μιας άτυπης και «Ανοιχτής Εθελοντικής Ομάδας Τεχνικών», που έχουν συνταχθεί στην προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Οι παρακάτω μηχανικοί μέλη μιας άτυπης και «Ανοιχτής Εθελοντικής Ομάδας Τεχνικών», που εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνταχθεί στην προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μετά και τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους συνδημότες μας για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

«ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» … αλήθεια υφίσταται ;;;; Όλοι γνωρίζουμε τους αγώνες και την προσπάθεια για δεκαετίες των Γεραπετριτών, για την πλήρη στελέχωση από ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου μας . Όλοι γνωρίζουμε τον πόλεμο, που δεχόμαστε σαν περιοχή εντός και εκτός Νομού αλλά και πολλές φορές μεταξύ μας … με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σημαντικό ρόλο για την ενεργοποίηση μας έχει συντελέσει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που από την ίδρυσή του το 2016 στηρίζει υλικοτεχνικά και όχι μόνο το Νοσοκομείο μας, με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακαίνισης των χώρων που άρχισαν από το 2019 με την προηγούμενη διοίκηση έχει συντελέσει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια.

Με την έλευση του νέου διοικητή αρχές του 2020 και στηρίζοντας το σχεδιασμό του για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, κάτω από πρωτόγνωρες και τραγικές συνθήκες, αφού οι ανάγκες για βοήθεια μεγάλωσαν , συνεχίζονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων με πρωτοστάτη τον ακούραστο συνάδελφο Χαΐτα Γιάννη και με τους υπόλοιπους συναδέλφους .

Υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Χωροταξίας Α.Ο.Μ Ιεράπετρας για το χώρο τοποθέτησης επιτέλους του Αξονικού Τομογράφου και σχεδιάζονται χώροι για δεύτερο ακτινολογικό και τοποθέτηση Μαστογράφου.

Θεωρώντας πως για να μπορέσει μια τέτοια μονάδα υγείας , σε μια από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας να διασωθεί , να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί , θα πρέπει πέρα από τη στελέχωση να έχει και επαρκείς λειτουργικούς και νόμιμους χώρους. Κρίναμε έτσι σκόπιμο και επιτακτικά αναγκαίο να συνδράμουμε στο σχεδιασμό και την αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων βάζοντας στέρεες βάσεις για τη βιωσιμότητα και την περεταίρω επέκταση του Νοσοκομείου.

Όλα τα μέλη της Ομάδας και όσοι άλλοι συνάδελφοι θα θελήσουν να βοηθήσουν, βάζουμε στην άκρη παρασκηνιακές και μικροπολιτικές εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες, έχοντας ένα και μόνο σκοπό , που δεν είναι άλλος από την πλήρη ανάπτυξη και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας !!!

Χαΐτας Γιάννης Πολιτικός Μηχανικός / Σωμαράκης Γιώργος Πολιτικός Μηχανικός/ Προιστάκης Γεώργιος Αρχιτέκτονας Μηχανικός / Καραλάκης Μανόλης Μηχανολόγος Μηχανικός / Μαυρίδης Νικόλαος Τοπογράφος Μηχανικός.