Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 5ης Αγροτικής Έκθεσης AGROEXPO 2023

9:20 π.μ. - Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Δευ, 15/20/2023
Image: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 5ης Αγροτικής Έκθεσης AGROEXPO 2023

Τον χώρο της πρώην Αγρέξ επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμάς Χαριτάκης, τo μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Βαγγέλης Δουλουφάκης, παρουσία Αντιδημάρχων, καθώς και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Γιώργου Κοϊνά και του Εργοδηγού του Δήμου, κ. Νεκτάριου Ζαμπετάκη

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 5η Αγροτική Έκθεση AGROEXPO 2023 που ξεκινά την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους δεκάδες εκθέτες που συμμετέχουν και φέτος στην Έκθεση. Τον χώρο της πρώην Αγρέξ επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμάς Χαριτάκης, τo μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Βαγγέλης Δουλουφάκης, παρουσία Αντιδημάρχων, καθώς και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, κ. Γιώργου Κοϊνά και του Εργοδηγού του Δήμου, κ. Νεκτάριου Ζαμπετάκη. Υπήρξε ενημέρωση για τις εργασίες που εκτελούνται, καθώς και για τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση της έκθεσης και την τοποθέτηση των περιπτέρων.

« Η 1η Agroexpo στην Ιεράπετρα ξεκίνησε επί των ημερών μας το 2016 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λασιθίου και την Περιφέρεια Κρήτης. Ως Δημοτική Αρχή, όπως στηρίξαμε τις τέσσερις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες αγροτικές εκθέσεις, έτσι θα στηρίξουμε και την 5η Agroexpo η οποία και φέτος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες άτομα που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και για πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Agroexpo αποτελεί, πλέον ένα θεσμό για όλη την Ελλάδα έχοντας γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από επαγγελματίες και επισκέπτες και η φετινή συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας να στεγάζεται σε ένα μόνιμο χώρο. Τώρα, μετά και τη χρηματοδότηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, της μελέτης της κατασκευής του νέου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου στο οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΕΞ που βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και αυτός ο στόχος μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Επιδίωξή μας είναι σύντομα η μεγάλη Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας να πραγματοποιείται στον δικό της σύγχρονο χώρο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.