Στην προσυνεδριακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ιεράπετρας

8:09 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024
08:10 μ.μ. - Παρ, 11/09/2024
Image: Στην  προσυνεδριακή  εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Η οικονομική κατάσταση των Δήμων στο επίκεντρο

Στην  προσυνεδριακή  εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που έγινε  στο Ηράκλειο,  ενόψει της διεξαγωγής του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ  άλλων στην οικονομική κατάσταση των Δήμων που αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να καλύψουν ακόμη και τα λειτουργικά τους έξοδα και τονίστηκε ότι αυτό που ζητείται από την κυβέρνηση είναι η καταβολή επιπλέον 450 εκ. ευρώ για το 2024 και αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) το 2025.

Επίσης έγινε αναφορά  στην έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες των Δήμων, στην αναγκαιότητα να αρθεί η αναστολή των προσλήψεων και να  συνεχιστεί το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών. Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που σχετίζονται  με τη διαχείριση των υδάτων, τις ενεργειακές κοινότητες, θέματα παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού. Ακόμη η εγκληματικότητα και παραβατικότητα των νέων και η  ανάγκη ανάληψης δράσεων από όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.