Στην Ιταλία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στο πλαίσιο Εrasmus+

11:46 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Τετ, 14/46/2023
Image: Στην Ιταλία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στο πλαίσιο Εrasmus+

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “RIVERS”

Μετακίνηση σε Εrasmus+ 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην πόλη Παλέρμο της Ιταλίας.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν κινητικότητα Erasmus+ στην πόλη Παλέρμο της Ιταλίας από τις 17 έως και τις 23 Απριλίου 2023. Η κινητικότητα έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ΚΑ229, με κωδικό 2020-1-IT02-KA229-079075_5 και τίτλο: “RIVERS”».

Πρώτη μέρα για την κινητικότητα στο Παλέρμο. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τις δουλειές τους στο πρόγραμμα Rivers επικεντρώνοντας στις ιστορικές και θεσμικές αξίες. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από όλους. Η δραστηριότητα συνεχίστηκε το απόγευμα εξερευνώντας τον ποταμό Ορετό.

hxonews

Δεύτερη μέρα περιπατητικής δραστηριότητας στο φυσικό καταφύγιο Ficuzza κατά μήκος του αρχαίου σιδηροδρόμου από το Monreale στο Corleone.

hxonews

Τρίτη ημέρα. Επισκεφτήκαμε τη Σελινούντα ,το αρχαιολογικό πάρκο και το Belice RNO. Η Selinunte είναι διάσημη για τη θέση της ανάμεσα σε δύο ποταμούς που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν για να συνδέσουν τη Νότια με τη Βόρεια Σικελία. Οι μαθητές σήμερα εξερεύνησαν όλη την περιοχή γύρω από την ακρόπολη περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο στη φυσική περιοχή των ποταμών.

hxonews

Τέταρτη μέρα. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε μια υπέροχη περιπέτεια εντός του φυσικού θέρετρου Riserva Naturale Grotta di Entella εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ ιστορίας, γεωλογίας και του ποταμού Belice.

hxonews

Πέμπτη μέρα. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο καταλήξαμε την περιοχή Foro Italico έγινε η παράδοση των πιστοποιητικών. Αποχαιρετίσαμε το Παλέρμο έχοντας πάντα στο μυαλό μας την εκπληκτική φιλοξενία από τις οικογένειες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τους μαθητές/τριες και τους καθηγητές/τριες των άλλων χωρών.

hxonews

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 1ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

https://youtu.be/1ERsZufYcic

hxonews