Στην Ισπανία το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας με το πρόγραμμα Erasmus + KA229: «FUSION»

11:16 π.μ. - Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Πέμ, 09/16/2021
Image: Στην Ισπανία το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας με το πρόγραμμα Erasmus + KA229: «FUSION»

Αισίως υλοποιήθηκε και η τέταρτη συνάντηση για το διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA229, με τίτλο FUSION, στην Τεγέστη της Τενερίφης και συγκεκριμένα στο Λύκειο IES Tegueste

Αισίως υλοποιήθηκε και η τέταρτη συνάντηση για το διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA229, με τίτλο FUSION, στην Τεγέστη της Τενερίφης και συγκεκριμένα στο Λύκειο IES Tegueste, την περίοδο 15 έως και 19 Νοεμβρίου 2021, με 25 καθηγητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, Τουρκία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, Β. Μακεδονία και Ισπανία.

Στο πλαίσιο της διάχυσης καινοτόμων διδακτικών πρακτικών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, διενεργήθησαν επιμορφώσεις στα Speaking Avatars, στη δημιουργία Comics με τη χρήση λογισμικών όπως τα Pixton, Canvas, Comicgen, Plickers, και στη διδακτική τους αξιοποίηση. Επίσης, έγινε σεμινάριο στην επεξεργασία ήχου με τα λογισμικά Audacity code και το EarSketch ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον χρήσιμα διδακτικά εργαλεία. Ακόμη, υλοποιήθηκε σεμινάριο στο Centro del Profesorado La Laguna, με θέμα το Computational thinking at school και συγκεκριμένα την 3D σχεδίαση με το TinkerCad αλλά και στη ρομποτική με τη δημιουργία ενός μουσικού οργάνου αξιοποιώντας το ρομπότ mbot.

hxonews

Την επιμορφωτική διάσταση της αποστολής συμπλήρωσε και η γνωριμία με άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης της νοοτροπίας και της κουλτούρας της οικοδέσποινας χώρας. Η ολοήμερη εκδρομή στο όρος Teide, η επίσκεψη στο Auditorium de Tenerife, την επιβλητική Όπερα της Τενερίφης στη Σάντα Κρουζ, που σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, η γνωριμία με την παραδοσιακή κουζίνα, η παρακολούθηση ψυχαγωγικών προγραμμάτων ενδεικτικών της παραδοσιακής μουσικής, μόνο θετικά μπορούν να επιδράσουν στην αλληλοκατανόηση και τη συναδέλφωση των λαών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως μόνο οφέλη μπορεί κανείς να αποκομίσει από μια τέτοια «πολυπολιτισμική» συνεργασία.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Μάρτιο του 2022 στο Μπέλφορντ της Γαλλίας.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ο Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας που συμμετείχαν στην εν λόγω αποστολή είναι οι:

Καναβέλη Ελιάνα (ΠΕ02)

Κουφάκη Μαρία (ΠΕ04.01)

Πετράκη Νικολέτα (ΠΕ04.01)

Τσεκούρα Χρυσούλα (ΠΕ02)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ